Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült csirkecomb újburgonyával

Sült csirkecomb újburgonyával
Sült csirkecomb újburgonyával
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Öcsémtől kaptam karácsonyra egy Jamie Oliver szakácskönyvet. Csak húztam rá a számat, hogy ezek nem kivitelezhető ételek. Aztán jött Kata barátnőm, aki felnyitotta a szemem. Ez az egytálétel például nagyon finom lett.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Most először használtam friss zöldfűszereket és szerintem a kertet fel is töltöm velük. Tényleg más az ízük!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az újkrumplit megkapargatjuk, majd megfőzzük.
  2. A koktélparadicsomot 1 percre forró vízbe rakjuk, majd leszűrjük. Ha kihűl, a héját lehúzzuk.
  3. A csirkecombokat kicsontozzuk, borssal, sóval behintjük és serpenyőben az olajon 10 perc alatt elősütjük.
  4. Elkészítjük az öntetet: a bazsalikomot és a rozmaringot összezúzzuk, és összekeverjük 8 evőkanál olajjal és fél mokkáskanál almaecettel, sóval és reszelt fokhagymával.
  5. A krumplit nagyobb darabokra vágjuk és tepsibe tesszük.
  6. A paradicsomokat és a csirkecombokat elrendezzük a burgonya mellé és meglocsoljuk az öntettel.
  7. 45 percig sütjük 220 fokon alsó-felső sütéssel, majd 10-15 perc légkeveréssel.

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26x36x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 17 767
elküldve: 10
receptkönyvben: 405
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Moncsimama

Mióta szakács: 2010.03.17.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkés tepsis újkrumpli

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pataygyz
Zoli / pataygyz Thu, 2012-06-21 07:54

Kedves Moncsi!
Nagyon jónak néz ki a fénykép alapján a recept, ezért el is mentettem. Egy tanács: A forró vízből leszűrt paradicsomot és tedd azonnal jeges vízbe. Sokkal könnyebb meghámozni.
Jó sütés - főzést kívánok :
Zoli

Vera13
Vera13 Thu, 2010-08-19 23:16

Nem tudom, hogy ki állítja össze a kategóriákat... de ezt a receptet is berakni a vegetáriánus kaják közé.... Kedves szerkesztők, figyeljenek oda az ilyen aprónak tűnő dolgokra is!

barczimarika
barczimarika Thu, 2010-08-05 17:46

Ma elkészítettem ebédre,nagyon finom.Egy falat sem maradt belőle.Tényleg fenomenális recept! Köszönöm!

vaksi
vaksi Thu, 2010-06-17 21:07

Hát mit mondjak - FENOMENÁLIS kaja! :-) Fel is került a vendégvárós repertoáromba!

Megvettem hozzá a friss rozmaringot és bazsalikomot, kissé gondban voltam, ugyanis fogalmam sem volt, hogy csak a levelüket, vagy a szárukat is fel kell-e használni (tudom, ciki, de én kapron-petrezselyemzöldön-zellerzöldön kívül szinte csak szárított zöldeket használok, pontosabban használtam eddig). Végül ment minden, rozmaring szára-levele, bazsalikom levele, és utólag kiderült, hogy a mennyiséget is sikerült eltalálnom. :-) Mert a végeredmény fantasztikusan finom lett!
És valóban nem lehet egy lapon sem emlegetni a friss fűszereket és a szárítottakat!

A feltüntetett sütési idők, hőfokok is tökéletesen állják a helyüket, pont megpirult kicsit a krumpli is hús is.

Azt a minimálisat módosítottam az eredeti recepthez képest, hogy én az újkrumplit nem megfőztem az elején, hanem inkább csak megpároltam. (De csak azért, mert újkrumplival kapcsolatban nekem ez a mániám)

Kedves Moncsimama, ha csuklottál a múlt hétvégén ebédidőben, az azért volt, mert emlegettünk! (Jó értelemben!) Ezer köszönet, hogy feltetted ezt a receptet! :-)

moncsimama
Moncsimama / moncsimama Thu, 2010-06-17 22:34

Szia vaksi! Nagyon örülök annak, hogy fenomenálisnak találtad a kaját. Ez nekem nagyon nagy öröm!
A sütési időt és egyéb részletet néha nehéz úgy beírni, hogy ne vezess félre senkit, de úgy látszik most tökéletesen sikerült! Szóval örülök a közös sikerünknek! Egyébként nem csuklottam, de bevállalom boldogan... :D Üdv: mm

746
csirkecomb 6 db
újkrumpli 2 kg
koktélparadicsom 40 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
almaecet 0.5 kk
bazsalikom 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd