Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült csirkecombok Adrie konyhájából

Sült csirkecombok Adrie konyhájából
Sült csirkecombok Adrie konyhájából
110 perc / előkészület: 10 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Puha, omlós, a szájban olvadó hús - köszönhetően a vasedénynek vagy a rengeteg vajnak, esetleg a kettő együttesének? Nem nagyképűségből írom: ez tényleg jobb lett, mint az anyáé, pedig az sem akárhogy szokott sikerülni!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nálunk otthon főtt rizs, vajban párolt kukorica és gombamártás volt mindig hozzá, meg persze savanyúság.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű húst megmossuk, és a bőre alá darabonként két (az alsó és a felső comb felé egyet-egyet) vajkockát csúsztatunk, majd mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk.
  2. A sütésre kiválasztott edény aljába bőkezűen elhelyezzük a megmaradt vajkockákat. Ha van vasedényünk, lehetőleg azt használjuk.
  3. A combokat a bőrös felükkel lefelé az edénybe fektetjük.
  4. Körbetűzdeljük a húsokat a zöldségekkel, és egy nagyon pici vizet öntünk alá.
  5. Lefedjük az edényt, és betesszük a hideg sütőbe.
  6. Bekapcsoljuk a sütőt légkeverésre, és beállítjuk 170 fokra.
  7. Amikor elérte a kívánt hőfokot, onnantól kezdve kb. 30-40 percig így sütjük, majd kivesszük, megfordítjuk, és újabb 30-40 percen át sütjük, még mindig lefedve.
  8. Ha ez az idő is letelt, levesszük a fedőt, és pirosra sütjük az immár bőrös felével felfelé néző húst, kb. 20 perc alatt. Innentől kezdve amíg elkészül, kb. 2-3 alkalommal bőségesen meglocsoljuk a bőrét a szaftjával.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 260
elküldve: 2
receptkönyvben: 61
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Adrie_

Mióta szakács: 2014.01.03.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Tökéletes vasárnapi sült csirkecombok, vajas sült csirkecomb, tepsis vajas csirkecombok

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

522
csirkecomb 5 db
vaj 80 g
kápia paprika 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
paradicsom 1 közepes db
citrom 1 db
víz 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint