Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült csirkecombok és fasírtfalatkák fatálon

Sült csirkecombok és fasírtfalatkák fatálon
Sült csirkecombok és fasírtfalatkák fatálon
110 perc / előkészület: 60 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a hidegtálat egy alkalomra készítettem egy szép, nagy,  ovális fatálra, nem is tudtam berakni a hűtőbe, mert sehogy sem akart beférni. Persze mások általában előtte megnézik, de ez nekem hidegtál készítés előtt, közben eszembe sem jut, na meg ha hidegtál készítésről van szó, egyszerűen nem tudok sem jobbra, sem balra nézni, "csak előre".

Ennek a tálnak a mérete: 55x30 cm.

hozzávalók / 10 adag

A csirkéhez és a fasírthoz

A díszítéshez

ajánlat

Jó szívvel ajánlok hideg salátákat vagy akár savanyúságot is hozzá.

Ehez is készült franciasaláta és svéd gombasaláta is.

Jó munkát és jó étvágyat kívánok az elkészítőknek!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat befűszerezzük, állni hagyjuk, majd előmelegített sütőben szép, pirosra sütjük.
  2. A fasírtot összeállítjuk, ízlés szerint fűszerezzük, kis golyócskákat szaggatunk, és forró olajban kisütjük.
  3. A fatál végére helyezzük a fél káposztát, a belső oldalára tűzzük a fél citromot a süni fejének, majd elhelyezzük a bors szemecskéket.
  4. A pirospaprika egy részéből, a két színű retekből, a zöldpaprikából kis kockákat vágunk, és egy zöldséget, egy fasírthoz fogvájóval hozzá tűzünk, minél vegyesebb színű legyen.
  5. A sünire tűzdeljük az így előkészített falatkákat. Az egyik végére egy levelet tűzünk, mintha a sünire esett volna.
  6. A tál többi részén elrendezzük az alufóliával ellátott alsó combokat, és a tál közepére osztjuk a maradék fasírt falatkákat.
  7. Véglegesen megdíszítjük a tálat, és máris mehet a vendégek elébe!
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 38x38 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 19 929
elküldve: 6
receptkönyvben: 146
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: tapas
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

fasírtos hidegtál, csirkés hidegtál, süni alakú hidegtál

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-05-04 16:11

Jövő héten, ha Isten is úgy akarja, megpróbálom elkészíteni, na meg a hidegtálaidat is mellé egy bulira. Nagyon tartok tőle, hogy a közelébe sem jön majd a Tiedének. Hogyan kell jól aszpikozni? Még soha nem csináltam. Előre is köszönöm a segítségedet. Puszi: Éva

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2012-05-04 16:33

Kedves Éva néni !
Kb: 1,5 dl vízhez teszek 1/3 húsleveskockát és 1 ek zseletint, majd felforralom.
Ha időközben megszilárdulna, mire kenni akarod a sülteket, mikróban felolvasztható !
Ha van friss húsleved, a víz és a leveskocka helyett azt használd.
Ha kihül a sült, szépen felszeletelem, csirkecomb esetében szétrakom őket, szeletelés után a
húsokat is és az egyik oldalukat szépen, 2x egymás után lefényezem a felmelegített aszpikkal.
A kis lábasból mindig annyit szoktam egyszerre felmelegíteni a mikróban, amennyit egyszerre
felhasználok. Mert előfordul hogy egy-egy kis szál leválik a húsokról és megáll a tálka alján.
Azt a picit kiöntöm és tisztával kenem a második sort .Általában mire a második sornak előkészülök,az első már száraz és mehet a második rá nyugodtan.
Évike ! Ne tarts tőle, bízz magadban ! Sikerülni fog !Ha Valamit még segíthetek írj bátran !Puszi: Anci

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2012-05-03 20:30

Drága Ancikám!
Még meg sem nyitottam az oldalt, de már tudtam, hogy ezt csak Te készíthetted. Olyan szép dolgok kerülnek ki a kezed alól, hogy csavargatja az orromat a sárga irigység. Hogy lehet ezt megtanulni? Üdv: Évi néni

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2012-05-04 16:04

Drága Évi néni !
Köszönöm a dicséretet, de ez a tál tényleg nem ördöngösség. Kisütöm a kis fasírtokat,
megsütöm a csirkecombokat és felrakom egy fatálra.
Elég egy sütni-főzni szerető háziasszonynak lenni, olyannak mint te is vagy és már
jöhetnek is a feladatok ! Olyan szép és finom dolgok kerülnek ki a kezeid közül, hogy
neked egy ilyen, vagy hasonló tál összerakása simán megy. Higgy nekem ! Puszi: Anci

702
csirke alsócomb 25 db
szárnyas fűszerkeverék 0 ízlés szerint
darált sertéshús 80 dkg
zsemle 2 db
tojás 3 db
fokhagyma 1 fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl
káposzta 0.5 kis fej
citrom 0.5 db
bors 2 szem
pritaminpaprika 0.5 db
zöldpaprika 1 db
retek 1 db
jégcsapretek 1 db
salátalevél 3 közepes db
citromfű 1 teáskanál