Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült csirkeszárny vegyes sült körettel

Sült csirkeszárny vegyes sült körettel
Sült csirkeszárny vegyes sült körettel
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept a fiam kedvence. Heti egyszer meg kell sütnöm, de nem bánom, mert nagyon egyszerű, gyorsan megvan. A köretként, ami van otthon, azt szoktam sütni (sárgarépa, zeller). Lényeg, szép színes legyen, és sokkal egészségesebb, mintha csak burgonya lenne.

hozzávalók / 3 adag

Csirkeszárny

Köret

Szólj hozzá!

elkészítés

Csirkeszárny pácolása

  1. Először is kettévágjuk a szárnyakat. Majd bepácoljuk szárnyas fűszerkeverékkel.
  2. Amíg áll a pácban, addig a édesburgonyát, céklát és a burgonyát hasábokra vágjuk. Sóval és olívaolajjal bepácoljuk.

Szárny és köret sütése

  1. Külön-külön tepsibe rakjuk a húst és a zöldségeket (olyanba, ami egy rácson elfér egymás mellett).
  2. Először a húst rakjuk be sütni 220 fokra, aztán rá fél órával betesszük a zöldségeket. Amikor szép aranybarnára sült a csirkeszárny, akkor kivesszük, egyidejűleg a köret is kész lesz. Kb. egy óra kell a sütéshez.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 010
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sziszuka

Mióta szakács: 2016.12.07.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csirkesült, fűszeres csirkeszárnyak tepsiben

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

636
csirkeszárny 50 dkg
szárnyas fűszerkeverék 10 kávéskanál
édesburgonya 2 db
burgonya 5 db
cékla 2 db
4 kávéskanál
olívaolaj 8 ek