Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült csülök káposztás nudlival

Sült csülök káposztás nudlival
Sült csülök káposztás nudlival
155 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csülök forevör! Számomra az egyik legfinomabb húsféle. Most a szokásostól kicsit eltérő receptet hoztam. Szerintem az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

hozzávalók / 4 adag

A csülökhöz

A nudlihoz

A káposztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csülköt sózzuk, borsozzuk. Felvágjuk a hagymát, az almát nagyobb kockákra, és beterítjük a római tál alját velük. Ráfektetjük bőrrel lefelé a csülköt, ráöntjük a sört és a narancs levét, és kb. 2 órán át közepesen meleg (180 fok) sütőben sütjük, időnként meglocsolgatva a sörös lével. Ha puha lett, levesszük a tál tetejét, és bőrrel felfelé szép pirosra sütjük.
  2. A burgonyát héjában megfőzzük. Kihűtjük. Összetörjük, és összekeverjük a tojással, a sóval és a liszttel, hogy szépen gyúrható tésztát kapjunk. Hengerré formáljuk, és kb. 5-6 centis darabokra vágjuk. A darabokat hosszúkásra, csúcsos végű nudlikká sodorjuk. Bő, sós vízben kifőzzük.
  3. A párolt káposztához a káposztát vékony csíkokra vágjuk, és lesózva állni hagyjuk kicsit. Egy nagyobb serpenyőben (nekem a wok kiválóan bevált) zsiradékot hevítünk, és a cukrot megkaramellizáljuk. Rátesszük a káposztát, felöntjük a vörösborral, köménymaggal, kicsi szójaszósszal pikáns ízt adunk neki, és puhára pároljuk.
  4. A kész káposztára ráhalmozzuk a nudlikat, és átforgatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 403
elküldve: 1
receptkönyvben: 56
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

a nikó

Mióta szakács: 2014.10.20.
5 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
receptverseny: Liza, a rókatündér receptverseny
konyhatechnológia: római tál receptek
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéscsülök sörrel és pikáns káposztával, párolt káposzta szójaszósszal, ropogós csülök

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1204
sertéscsülök 1 kg
vöröshagyma 3 közepes db
alma 2 közepes db
narancslé 1 narancsból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sör 2 dl
burgonya 1 kg
tojás 1 db
0 ízlés szerint
finomliszt 50 dkg
káposzta 1 kis db
cukor 1 ek
szójaszósz 1 ek
vörösbor 1 dl
0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
sertészsír 2 ek