Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült fügés saláta

Sült fügés saláta
Sült fügés saláta
25 perc / előkészület: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ehhez a salátához a fügét félbevágva kissé elősütöttem. Tömörebb lett az állaga, koncentrálódott az íze. A füge édességét jól ellensúlyozta a rukkola csípőssége, és a sós kéksajt. A saláta ízeit a balzsamecetes öntet fogta össze.

hozzávalók / 2 adag

A salátához

Az öntethez

ajánlat

Fogyaszthatjuk magában, de sült szárnyasokhoz is jól illik. Hidegen, melegen egyaránt kínálható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fügéket félbevágjuk, és vágott felükkel felfelé tűzálló tálba, vagy tepsibe rakjuk.
  2. Előmelegített sütőben megsütjük.
  3. A rukkolát megmossuk, szárítjuk, és egy tálra halmozzuk.
  4. Ráhelyezzük a sült fügéket, megszórjuk kéksajttal.
  5. Az öntet hozzávalóit összekeverjük, és a salátára locsoljuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 726
elküldve: 1
receptkönyvben: 33
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: köret

egyéb elnevezések

fügés saláta rukkolával, kéksajtos-rukkolás saláta fügével

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

451
füge 10 db
rukkola 10 dkg
kéksajt 5 dkg
balzsamecet 4 ek
víz 6 ek
méz 1 teáskanál
0 ízlés szerint