Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült gyümölcshab

Sült gyümölcshab
Sült gyümölcshab
20 perc / előkészület: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű gyümölcshab, amit bedugtam a sütőbe és forrón ettük. A tálka alján a gyümölcsök eresztettek egy kis levet, amit egyáltalán nem bántam, ebbe pont cantuccinit (vagy pl. babapiskótát) lehet mártogatni.
Persze bármilyen más gyümölcsből is készíthetjük. A málnát és az áfonyát szándékosan nem dobtam bele a turmixba (mint ahogy azt a gyümölcshabok készítésekor egyébként teszem), itt épp a darabosságon a hangsúly.


hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra (légkeverésen). A málnát és az áfonyát tálba tesszük, rácsorgatjuk a mézet.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan hozzáforgatjuk a mézes gyümölcshöz.
  3. Két hőálló tálkát vékonyan kivajazunk, belekanalazzuk a gyümölcshabot és mehet is az előmelegített sütőbe 15 percre.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 193
elküldve: 1
receptkönyvben: 176
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: desszert

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

166
málna 10 dkg
áfonya 10 dkg
méz 2 ek
tojásfehérje 1 db
vaj 0.5 ek