Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült habos meggy hollandi módon

Sült habos meggy hollandi módon
Sült habos meggy hollandi módon
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az Ínyesmester szakácskönyvéből való csodás recept. Részletek itt.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kimagozott meggyet a cukorral, a fahéjjal, a citromlével és a borral feltesszük főni.
  2. Amint megpuhult, leszűrjük róla a levét, amit később fűszeres szörpként ihatunk.
  3. A meggyet egy kis tortaforma alján elterítjük.
  4. A tojáshabot a vaníliás cukorral igazán kemény habbá verjük, és a meggyre simítjuk.
  5. 110 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Melegen tálaljuk.
  • sütési hőfok: 110°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 17 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 073
elküldve: 14
receptkönyvben: 425
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Lemon

Mióta szakács: 2012.04.06.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
maradék ételből: maradék tojásból
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habos sült meggy, meggy tojáshabbal

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sziszti
Sziszti Sat, 2014-07-05 18:04

Kedves Miss Lemon! Az imént készítettem el ezt a finom sütit. Kicsi méretű tortaforma híján gyümölcskenyér formában készítettem, nagyon szép lett és nagyon-nagyon finom. Köszönöm a receptet! Üdvözlettel, Sziszti

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Fri, 2014-06-20 10:44

Ha a bort kihagynád, talán egy pici vizet önts a meggy alá, mikor felteszed főni. Úgy is pár perc alatt levet ereszt és gyorsan megpuhul, a bor inkább az íze miatt számít.
Szép napot!
Kata

morning25
morning25 Fri, 2014-06-20 15:20

Köszönöm a gyors választ :) Így este már készítem is majd :)

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Mon, 2014-06-16 21:15

Kedves vcsuka!
Ízlés dolga, nekünk finom volt így, de nyugodtan mehet bele akár kétszer ennyi is. A meggyes rész eléggé intenzív, úgyhogy nem hiányzik mellőle, hogy édesebb legyen a hab.
Szép estét!
Kata

146
meggy 50 dkg
cukor 10 dkg
fahéj 1 csipet
citromhéj 0.5 citromból nyert
fehérbor 2 dl
vaníliás cukor 2 teáskanál
tojásfehérje 3 db