Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült hal kaffir lime-os sörtésztában

Sült hal kaffir lime-os sörtésztában
Sült hal kaffir lime-os sörtésztában
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kaffir lime levél különlegesen citrusos ízt ad az ételeknek, ezért régóta rendszeres látogató a konyhámban. Mivel többnyire lefagyasztva, nagyobb kiszerelésben kapható, ezért bátran használom.

hozzávalók / 2 adag

Sörtészta elkészítése

Hal sütése

ajánlat

Talán örök probléma a kevés olaj felhasználása esetén, hogy a tészta azon fele, ami épp nem sül, elkezd lefolyni a halról.

Ezért meg lehet azt is próbálni, hogy miután beleteszed a halszeleteket az olajba, lefeded pár percre a serpenyőt. Ekkor a forró gőzben a halak még nyers oldalán is szilárdabbá válik a bunda, és így nem folyik szét a serpenyőben. Csak egy rövid ideig lehet letakarni, mert a halból távozó víz ellágyíthatja a tésztát, és akkor nem lesz ropogós. A fedő levételével meg lehet fordítani a halat, és szintén sütni egy-két percig. Ekkor már nem is kell újra letakarni. Úgy gondolom, hogy egy kis odafigyeléssel rengeteg olajtól szabadíthatjuk meg magunkat és a tiszta konyhánkat.

Szólj hozzá!

elkészítés

Sörtészta elkészítése

  1. Először elkészítjük a sörtésztát. Ehhez egy tálban verjük fel a tojást.
  2. Tegyük bele a lisztet, sütőport, felaprított lime leveleket és a sört.
  3. Tegyünk bele sót, és keverjük alaposan össze. Akkor jó a tészta, ha a palacsinta tésztánál egy kicsit sűrűbb és levegősebb állagot kapunk. Így tegyünk hozzá, ha szükséges, még lisztet vagy sört.
  4. Most jön az izgalmasabb rész, ezért töltsünk magunknak egy pohárral a sörből. Azt nyilván nem írtam, hogy csak olyan sört használjunk, amit szívesen megiszunk.

Hal sütése

  1. A halfiléket pár órával korábban vegyük elő a fagyasztóból, és lassan olvasszuk ki, de ha sikerül frissen vásárolnunk, használjunk friss halat.
  2. A halszeleteket vágjuk ketté, mert így könnyebben meg tudjuk majd sütni, és a tészta is jobban megtapad. Szintén fontos, hogy a halakat először egy papírtörlővel vagy egy tiszta konyharuhával finoman töröljük szárazra.
  3. Egy serpenyőbe tegyünk kevés, két-három evőkanál olajat. Azt javaslom, ne bő olajban süssük. Egyrészt túl olajos lesz a hal, másrészt megöli a citrusos ízt.
  4. A halat megsózzuk, megforgatjuk a lisztben, és ezután a folyékony tésztában. Beletesszük a forró serpenyőbe (egyszerre több szeletet is süthetünk), és mind a két oldalát 2-3 percig sütjük.
  5. A kész halakat egy papírszalvétára tesszük, hogy a maradék olajat is felitathassuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 260
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Sajtospiritos

Mióta szakács: 2014.06.10.
57 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: halételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: sörös receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

citrusos ízű sült hal, kaffir lime levéllel ízesített sörtésztában sült hal, sörtésztás tőkehalfilé

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

570
tojás 1 db
finomliszt 4 púpozott ek
sütőpor 1 teáskanál
lime levél 5 db
sör 1 dl
0 ízlés szerint
tőkehalfilé 50 dkg
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 5 dkg