Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült hal spenótmártással

Sült hal spenótmártással
Sült hal spenótmártással
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a spenótot, a halat is. Van, amikor együtt szoktam elkészíteni. :)

hozzávalók / 4 adag

mártás

sült hal

ajánlat

Bármikor, ha gyors, finom ebédet vagy vacsorát szeretnénk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat, ha fagyott, kiengedjük. Kisebb darabokra vágjuk, sózzuk, kakukkfűvel megszórjuk. Lehetőség szerint jó, ha kicsit állni hagyjuk.
  2. Közben a lisztet elkeverjük pirospaprikával, és ízlés szerint borssal is megszórjuk. Ebben forgatjuk meg a haldarabokat.
  3. Forró zsiradékban szép pirosra sütjük. Célszerű egy nagyobb serpenyőben megsütni, mert így spórolunk később egy edényt. :) Ha mindkét oldaluk megsült, kiszedjük egy tányérba.
  4. A serpenyőbe teszünk megint egy kis zsiradékot, beledobjuk a szétnyomkodott fokhagymát, és kicsit megsózzuk.
  5. Pár perc után mehet bele az apróra vágott spenót is. Fedő alatt gyorsan megpároljuk.
  6. Szórunk rá egy kis borsikafüvet, frissen őrölt borsot. Ráöntjük a tejszínt, és a kis vízben elkevert keményítővel besűrítjük. Egyet rottyantunk rajta, és készen is van.
  7. Párolt rizzsel tálaljuk, és gyorsan megesszük.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 998
elküldve: 1
receptkönyvben: 43
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Petruska

Mióta szakács: 2011.10.30.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült tőkehalfilé tejszínes spenóttal, sült hal tejszínes spenótmártással, sült paprikás tőkehal spenótos mártással

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1090
napraforgó olaj 0.5 dl
fokhagyma 5 gerezd
0 ízlés szerint
spenót 50 dkg
borsikafű 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
habtejszín 400 ml
étkezési keményítő 2 evőkanál
víz 0.5 dl
tőkehalfilé 80 dkg
0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
finomliszt 6 púpozott ek
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl