Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült hal zabpehelyben

Sült hal zabpehelyben
Sült hal zabpehelyben
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem szeretem, ha nagyon zsíros az étel, de biztos meg lehet olajban is sütni. Előző este a halat fokhagymás tejben a hűtőben állni hagyhatjuk, úgy még finomabb.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Zöldséges rizzsel és a kertemben fejlődött tépő salátával tálaltam, amire olyvaolajat, mustárt, sót, fokhagymát (reszelve) és citrom keverékét tettem. Nagyon ficsi, akár magában is, de csak frissen, amíg ropog a sáláta.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat kiolvasztjuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk.
  2. Beleforgatjuk a lisztbe, és megpermetezzük, vagy megkenjük az olajjal.
  3. Zabpehelybe mártjuk.
  4. Egy bevonatos serpenyőben (zsiradék hozzáadása nélkül) lefedve megsütjük mindkét oldalát.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 129
elküldve: 2
receptkönyvben: 148
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Hoprik ferencné

Mióta szakács: 2011.03.31.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

halfilé sütve, tengeri hal sütve, zabpelyhes tengeri hal sülve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bocaircsi
bocaircsi Thu, 2012-05-31 08:21

kedves beba200
Köszönöm szépen a választ. Idén február óta sütök-főzök zabpehellyel.
Az eredmény több mint 3 kg-ot fogytam. Kizárólag zabpehellyel készített
süteményeket készítek. Tegnap zabpehellyel helyettesítettem a zsemlét,
rakott kelkáposztát főztem. Nagyon szeretem a No-Salty csapatot.
Mindenkinek szép napot kívánok és várom a további finom recepteket.

bocaircsi
bocaircsi Tue, 2012-05-29 12:38

Érdeklődnék, hogy a recept leírásnál: jól értem, hogy a halat előbb lisztbe, majd
olajazzuk be és úgy a zabpehelybe?
Köszi a választ.

594
hal 1 kg
teljes kiőrlésű liszt 20 dkg
olívaolaj 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zabpehely 20 dkg