Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült hekk rizzsel

Sült hekk rizzsel
Sült hekk rizzsel
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A halat mindenféle formában nagyon szeretem. Lehet az halászlé, a sült halnak minden formája, pl. a ropogósra sült, a szaftosabb, a közepesen puha változat. A baj csak az, hogy ritkán kerül rá sor valamiért, pedig azt is ugyanúgy, mint a csirkét vagy bármilyen húst, meg lehetne venni akár hetente is, sőt kellene is. Garantáltan mindegyiknél egészségesebb.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 4 db hekket beírdalunk, lesózzuk, és fél órát állni hagyjuk.
  2. Ezalatt megfőzünk 1 tasakos rizst sós vízben, majd vajon megpárolunk fél csomag mirelit vegyes zöldséget ételízesítővel és szükség szerinti más (só, bors) ízesítéssel, majd a végén összepirítjuk.
  3. A halakat vajjal kikent formába helyezzük, és előmelegített sütőben (nem lefedve), közben locsolgatva, megsütjük. (A kép szerint tálalhatjuk.)

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x20 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 79 464
elküldve: 10
receptkönyvben: 419
elkészítve: 25/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Ancika

Mióta szakács: 2011.02.13.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges rizzsel tálalt hekk, tepsiben sült hal egyszerűen

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

janek1
janek1 Sat, 2012-06-30 10:11

a hekket egyébként nem muszáj beirdalni mert ebben a halban nincs apró szálka

Joan
Joan Tue, 2013-06-18 16:28

Nekem is ez jutott eszembe: minek a főzőtasakos rizs, mirelit zöldség....? Nagyon kezdőknek, agglegényeknek rendben van, de aki szakácsnak titulálja magát, az biztosan képes egy normális párolt rizst készíteni. Főleg, ha valaki a saját kertjéből főz.
Nem értem, miért tesznek fel ilyen recepteket. A másik kedvencem, amikor zacskós szószos recepteket töltenek fel :).

katamolly
katamolly Wed, 2012-05-30 09:20

Szia! Nekem is lenne egy kérdésem: mit jelent, hohy "beírdalni"? Bevágni több helyen? Köszi a segítséget, nagyon gusztusos ez a recept!

Szivike18
Szivike18 Thu, 2012-05-31 21:16

Szia!
Igen azt jelenti:
A szálkás halak élvezhetővé tételének hatékony módja az irdalás, amelynek során a húsban megbúvó szálkákat apróra - s így veszélytelenre - daraboljuk. A megtisztított apró halak mindkét oldalának nem túl mély, de sűrű bevagdalása. :Ezzel a módszerrel a vékony szálkák felaprózódnak, és átsütve szinte eltűnnek a halból.
Én is azóta tudom mit jelent, mióta megtaláltam ezt a receptet :)

Szivike18
Szivike18 Fri, 2012-05-25 17:52

Megcsináltam, és tényleg fincsi lett. Pedig ez volt életem első sült halacskája :)
Csak nekem valamiért nem pirult meg, pedig kenegettem serényen teavajjal. Gázsütőben sütöttem 3-as fokozaton (az kb. 190 fok), 6-8 percenként vettem ki a sütőből megkenni a vajjal. Kb. 20 percig sütöttem így, utána még kb. 5 percet visszatoltam 5-ös fokozatra, hátha kap egy kis színt, de ettől csak leragadt az alja, színt nemigen sikerült varázsolni rá.
Ennek ellenére rendesen átsült, és tényleg finom volt.
Köszönöm a receptet!

hegedusjanosne
Ancika / hegedusjanosne Tue, 2011-11-29 21:07

Szia Pitypangvirág!
A "mindenféle formában" az a felsorolást jelenti. Inkább úgy a helyesebb, hogy mindenféle képpen, tehát, sütve, főzve, rántva stb.

pitypangvirág
pitypangvirág Wed, 2011-11-30 09:04

Nem erre gondoltam :). "A halakat vajjal kikent formába helyezzük" - ide gondoltam, hogy biztos van valami speciális halsütőforma?!
De ha már írtam, akkor azt is megkérdezem, hogy a vaj, az milyen vaj? Tea vaj? Vagy lehet kapni sütővajat, csak én nem figyeltem eddig? Nem vagyok túl gyakorlott a konyhában, azért vannak ilyen buta kérdéseim :).

hegedusjanosne
Ancika / hegedusjanosne Wed, 2011-11-30 09:16

Szia Pitypangvirág!
Dehogy vagy Te buta, majd belejössz az idők folyamán.
Tehát: nincs külön forma, én konkrétan a tepsire gondoltam. Nekem van egy kisebb, hosszúkás tepsim, abban sütöttem meg a négy halat. A vaj mindegy, lényegében bármilyen zsíradék jó a tepsi kikenéséhez, inkább közben kell kenegetni teavajjal, vagy valamilyen fűszeres vajjal. Ettől egyrészt szép piros lesz, beleolvad a bordákba és nagyon jó ízt ad neki. A vaj egyik végét kicsomagolod, a csomagolt végét fogva, úgy fagyosan végig húzogatod a sütőből kihúzott forró halon.

Boribon
Boribon / Boribon Mon, 2011-03-28 03:14

En is nagyon szeretem a halakat, ugyhogy nagyon megorultem ennek a receptnek. A regi csaladi balatoni nyaralasokat idezi... Es tenyleg jo kis ude a talalas!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2011-03-27 12:11

Kedves Hegedűs Jánosné druszám!
Elmentettem a receptet, mert amellett, hogy finom és egészséges,szépen is tálaltad!
Köszönöm és szép napot neked! üdvözöllek: Olaszné Anci

Batta Györgyné
Batta Györgyné Sun, 2011-03-27 09:55

;Véletlenül bukkantam receptedre felvettem a receptgyüjteményembe mert valóban nagyon egészséges a hal valamint igen nagy kedvet is érzek az elkészitéséhez Köszönöm Batta Gyorgyné.

861
heck 50 dkg
rizs 25 dkg
mexikói keverék 30 dkg
vaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint