Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült hering gombával és spárgával

Sült hering gombával és spárgával
Sült hering gombával és spárgával
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hal úszni szeret. Nos, az enyém borban úszik.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megmossuk, a spárgát megpucoljuk, a végét levágjuk. Feltesszük őket sós-cukros vízben főni.
  2. Amikor már majdnem megfőttek, átrakjuk őket egy serpenyőbe, amelybe öntünk a hering levéből (ami az olívaolaj mellett ecetet, vöröshagymát, fűszereket is tartalmaz).
  3. Mellétesszük a gombát, a heringeket, facsarunk rá citromot, öntünk rá fehérbort. Fűszerezzük, teszünk rá kakukkfüvet és aprított fokhagymát. Átsütjük, majd grill fokozaton kicsit megpirítjuk.
  4. Tálalunk: a tányérra teszünk két szelet halat, krumplit, díszítjük petrezselyemzölddel és virágzó kakukkfűvel.
  5. A serpenyőben lévő szaftban átforgatjuk az aprított medvehagymát, öntünk a tányérra belőle.
  6. Fehérbort iszunk hozzá.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 700
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült hering gombával és spárgával, póréhagymával, petrezselymes újkrumplival, medvehagymás szósszal, sült gombás hal, fehérborban sült hal gombával és spárgával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

714
hering 50 dkg
fehér spárga 4 közepes db
csiperkegomba 2 dkg
póréhagyma 1 közepes db
újkrumpli 0.5 kg
olívaolaj 1 ek
citrom 1 db
petrezselyem 0.5 csokor
0 ízlés szerint
fekete bors 2 csipet
kakukkfű 6 szál
fokhagyma 1 gerezd
medvehagyma 0.25 csokor
fehérbor 1 dl