Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült hízott kacsamáj édesburgonyás-almás pürével

Sült hízott kacsamáj édesburgonyás-almás pürével
Sült hízott kacsamáj édesburgonyás-almás pürével
36 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 1 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem olcsó, de egy-egy ünnep közeledtével, évente egyszer-kétszer belefér a büdzsébe eme dőzsölés. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A jól megmosott májunkról itassuk fel a nedvességet, és szeljük kb. egy centis szeletekre. Készítsünk pácot, tej és aprított fokhagymából, és tegyük bele a szeleteket, hogy jól ellepje és átjárja a májdarabokat. Nálam ez kb. 1 nap is megvolt a hűtőben. Utána szépen lecsöpögtetjük, és hagyjuk szobahőmérsékletre felmelegedni.
  2. Az édesburgonyát hámozzuk meg és kockázzuk, ugyanígy járjunk el az almákkal is. Tegyük fel őket főni, és fűszerezzük be ízlés szerint. Nálam ez egy csipet szerecsendió, rozmaring és só volt. Amikor megfőtt, szűrjük le, törjük össze egy villával, és vaj, tej hozzáadásával krémesítsük finomra.
  3. Főzzük meg a barna rizst sós vízben.
  4. Hevítsük forróra a serpenyőt, és fél-fél percig süssük a májak két oldalát (éppen csak megkapatva, különben a hízott libamájunk szét fog folyni). Sózzuk és borsozzuk, és már tálalhatjuk is.
  5. Nálunk most egy kis ráadás volt a szilvalekváros-chilis chutney, a kisült kacsazsírt pedig katalán kenyérrel tunkoltuk, kinyerve minden finom falatot. Nehogy kárba vesszen!
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 4 793
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

janettaylor

Mióta szakács: 2017.04.02.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült máj

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

532
kacsamáj 35 dkg
édesburgonya 50 dkg
alma 2 közepes db
barnarizs 20 dkg
vaj 5 dkg
tej 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet
víz 4 dl