Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült kacsacomb 9. - Wokban

Sült kacsacomb 9. - Wokban
Sült kacsacomb 9. - Wokban
100 perc / előkészület: 10 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fenti recept elkészíthető csirke vagy más combbal avagy más húsfélével, pl. sertés vagy marhahússal is, javaslom azokat vastag szeletekre vágni.
Tálalható különféle öntetekkel, szószokkal, mi a csípős vietnami csiliszószt kedveljük.
A sör helyettesíthető vízzel, de a sör előnye az élesztős beltartalom, ami segíti a hús puhulását és minden étel gyorsabb főzését.
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Könnyű vörösbor dukál mellé, pl. Rose.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsacombokat előző este vagy a főzés előtt pár órával bepácoljuk:
  2. A sört és a szójaszószt egy tálba öntjük.
  3. Belehelyezzük a kacsacombokat és ráhelyezzük a durván karikákra vágott vöröshagymát.
  4. Megszórjuk majorannával.
  5. Fóliával letakarva hűtőben pihentetjük.
  6. Sütés előtt egy órával átfordítjuk őket.
  7. A pácolt kacsacombokat kanálnyi olívaolajjal vagy étolajjal kikent tepsibe helyezzük úgy, hogy a bőre felül legyen.
  8. Megszórjuk az ötfűszer-keverékkel, kevés borsot őrlünk rá és enyhén sózzuk (a szójaszósz is sós!).
  9. A gerezdekre bontott fokhagymát a tetejükre helyezzük.
  10. A sörös, szójaszószos páclét aláöntjük, fóliával letakarjuk.
  11. Közepesen meleg sütőben kb. 1,5 órát sütjük, majd a fóliát levéve nagy lángon pirosra pirítjuk. (Szükség szerint sütés közben kevés sört öntünk alá.)
  12. A körethez a rózsáira bontott brokkolit és karfiolt blansírozzuk (lobogó vízben pár percig), majd leszűrjük és lecsepegtetjük.
  13. Wokban vagy más alkalmas edényben 2-3 evőkanál olajat hevítünk, az őrölt koriandert és fekete borsot a forró olajba szórjuk, (a csípőset kedvelők ilyenkor az erős pistát vagy a szárított csili paprikát is) és pár másodperc után a zöldségeket rádobjuk.
  14. Nagy lángon, sűrűn forgatva pirítjuk a zöldségeket kb. 3-5 percig.
  15. A gyors rizst (előfőzött!) forró vízben 10-12 percig főzzük. A vizébe csipetnyi sót, (izlés szerint csipetnyi kurkumát, őrölt gyömbért) teszünk.
  16. A főtt rizst a wokban párolt zöldségekkel összekeverjük és pár percig nagy lángon összesütjük (folyton keverni!).
  17. Akár 1 kis darab kacsamájat is süthetünk a hús mellett, melyet apróra vágva a körítésbe keverve, meglepetés íznek alkalmazhatunk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 909
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Robág Etnel

Mióta szakács: 2011.06.15.
14 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: távol-keleti
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

keleti konyha, kacsasült, párolt zöldség, wokban készített kacsa

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1249
kacsacomb 4 db
szójaszósz 4 ek
sör 1 dl
fokhagyma 6 gerezd
kínai ötfűszer-keverék 1 teáskanál
koriander 0.5 teáskanál
majoranna 1 kk
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
vöröshagyma 2 nagy fej
karfiol 1 közepes fej
brokkoli 1 közepes fej
gyors rizs 25 dkg
olívaolaj 3 ek
csípős paprikakrém 2 kávéskanál