Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült kacsacomb házi vereskáposztával

Sült kacsacomb házi vereskáposztával
Sült kacsacomb házi vereskáposztával
115 perc / előkészület: 45 perc főzés: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ősz köszöntéseképpen készült.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Sütője válogatja! A pároláshoz 180°-ot használtam (ca. 35 perc), és a pirításhoz 220°-ot (ca. 10 perc).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combokról levágjuk a felesleges zsírt. Beledörzsöljük a majoránnát, sózzuk, borsozzuk.
  2. Bőrével felfelé kis tepsibe helyezzük, kevés vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük, és közepes hőmérsékleten sütőben megpároljuk.
  3. A káposztát legyaluljuk, a krumplit meghámozzuk, és nagyobb darabokra (csónak alakú) vágjuk. Sós vízben feltesszük főni. Ha van petrezselyem szárunk, főzzük együtt a krumplival.
  4. 1 ek. kacsazsírt felhevítünk, belekeverjük a káposztát, megszórjuk a köménnyel, és víz nélkül pár percig pároljuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ne fedje el, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és a borókabogyókat.
  5. Lefedve közepes lángon roppanósra pároljuk. Ekkor hozzáadjuk az ecetet és a cukrot, összeforraljuk. Tálalásig melegen tartjuk, de már nem főzzük.
  6. A combokról levesszük a fóliát, és magas hőmérsékleten ropogósra sütjük. Egyidejűleg kisütjük a krumplikat, és már tálalhatunk is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 425
elküldve: 2
receptkönyvben: 78
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kacsasült káposztával, ropogós kacsasült, kacsasült vöröskáposztával

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2013-09-25 23:12

Mártika, te is tudsz élni. Csorog a nyálam, pedig egy nagy vacsoráról jövök. Ezek aztán a jó étkek.
Szeretettel: Évi néni

marti48
Marti48 / marti48 Thu, 2013-09-26 07:33

Draga Evi neni, a Töled erkezö, elismerö visszajelzesek Dupla erteküek, köszönöm szepen, nagyon kedves vagy! Puszi, Marti

1568
kacsacomb 2 db
vöröskáposzta 1 kis fej
burgonya 4 db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
babérlevél 1 db
borókabogyó 3 db
köménymag 0 ízlés szerint
barna cukor 2 teáskanál
fehérborecet 2 ek
napraforgó olaj 1 dl
kacsazsír 1 ek