Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült kacsacomb majonézzel és rántott répával

Sült kacsacomb majonézzel és rántott répával
Sült kacsacomb majonézzel és rántott répával
130 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A majonézhez lehetőleg minél frissebb tojást használjunk, mivel nyers tojásból készül. Magát a majonézt nem érdemes túl sok ideig eltárolni, mivel tartósítószer nem kerül bele, de 1 tojássárgájából éppen annyi készül, ami 4 fő részére azonnal el is fog fogyni. A rántott répa ötlete a rántott cékláéból jött. A répa kirántva hasonló ízvilágot kölcsönöz, mint az édesburgonya vagy a sütőtök keveréke. Önmagában tartárral, salátával vagy majonézzel is fogyasztható, de köretként is érdekes hatást tudunk elérni vele.

hozzávalók / 4 adag

A pácolt kacsához

A majonézhez

A burgonya körethez

A rántott sárgarépához

A répa kisütéséhez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A kacsacombot, ha van időnk, egy nappal az elkészítés előtt bepácoljuk. A pác kb. 4-5 gerezd fokhagyma, 1-2 fej vöröshagyma csíkozva, só, bors, 2-3 szem alma és olaj keverékéből áll. Másnap a keveréket tepsibe vagy ha van, akkor kacsasütőbe tesszük, és 1 db tv paprikát karikázunk rá, majd lefedve legalább 1 órán át közepes hőfokon sütjük.

  2. A burgonyát megmossuk, és héjastul feltesszük főni.

  3. Ez idő alatt elkészítjük a majonézt. A tojássárgáját robotgéppel keverni kezdjük alacsony fokozaton úgy, hogy közben cseppenként olajat adunk hozzá. Fontos, hogy ne nagy mennyiségben keverjük hozzá az olajat, különben nem fog sikerülni. Fokozatosan kell adagolni, és elkezd majd világosodni (akár ha piskótát készítünk, ott a cukor "süti" meg a tojást, itt az olajtól érünk el hasonló eredményt). Ha már kellőképp sűrű és krémes, lekapcsolhatjuk a robotgépet, és adnunk kell hozzá egy csipet cukrot, sót, borsot és kevés citromlevet. (Ha valakinek szokatlan a tömény íz, lazítani lehet sűrű tejszínnel vagy tejföllel).

  4. Ha a kacsa már megpárolódott, levehetjük a fedőt vagy a fóliát attól függően, hogy miben sütöttük, és így sütjük tovább szintén közepes fokon, hogy pirulhasson is, időnként meglocsolhatjuk a keletkezett zsiradékkal.

  5. Közben néhány sárgarépát meghámozunk, csíkokra vágjuk, vagy hosszában 4 részbe vágjuk, és nyersen bepanírozzuk (liszt, felvert tojás, só, zsemlemorzsa segítségével). Ha kész a panír, forró olajban kis lángon készre sütjük.

  6. Ha kész a kacsa, a készre főtt burgonyát héjastul felkarikázzuk, és egy tányérra helyezzük a rántott répával együtt, majd mellé egy jó adat majonéz, sajáta és friss paradicsom kerül és persze a comb.


 

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 628
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Brigi

Mióta szakács: 2012.10.21.
65 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kacsasült bundás répával, fűszeres kacsacomb, sült kacsa házilag készített majonézzel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nyuhnyi
Nyuhnyi Tue, 2013-04-23 08:15

Nagyon jó recept és a rántott répa mindig siker :D Köszönöm!

2117
kacsacomb 4 db
napraforgó olaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tv paprika 1 db
fokhagyma 4 gerezd
alma 3 db
vöröshagyma 1 db
tojássárgája 1 db
cukor 1 csipet
napraforgó olaj 1 dl
1 csipet
bors 1 csipet
citromlé 1 kk
burgonya 1 dkg
sárgarépa 5 db
zsemlemorzsa 15 dkg
finomliszt 10 dkg
tojás 1 db
napraforgó olaj 3 dl
fejessaláta 1 db
paradicsom 4 db