Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült kacsamell lencsefőzelékkel

Sült kacsamell lencsefőzelékkel
Sült kacsamell lencsefőzelékkel
95 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a lencse-kacsa kombinációt, leginkább télidőben kerül az asztalra. 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A konzerv helyett természetesen főzhetjük szárított lencséből is. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, leszárítjuk, irdaljuk, sózzuk-borsozzuk. A pórét karikázzuk, a többi zöldséget kis kockákra vágjuk A felhevített zsíron fonnyadásig pirítjuk közepes tűzön, megszórjuk a liszttel, 1-2 percig ezzel pirítjuk, majd felöntjük vízzel (2-2,5 dl). Megsózzuk, hozzáadjuk az ételízesítőt, borsozzuk, és a babérral együtt lassú tűzön készre pároljuk. Ekkor egy szűrőben a vízzel leöblített lencsét hozzákeverjük, és az egészet összeforraljuk.
  2. A forró zsírban előbb a bőrös, majd a belső felén megsütjük a kacsamellet. A hús vastagságától függ a sütési idő, ca. 15-15 perc, közepes lángon. Ha elkészült, 10-15 percre alufóliában pihentetjük. Ekkor még ereszt levet, ezt öntsük a lencsére, és keverjünk egyet rajta.
  3. Előmelegített tányéron tálaljuk.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 522
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: szilveszter, újév

egyéb elnevezések

lencsefőzelék kacsamellel, kacsasült lencsével

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1871
kacsamell 2 közepes db
lencse 500 g
sárgarépa 1 kis db
fehérrépa 1 kis db
póréhagyma 1 db
zeller 1 kis db
finomliszt 2 csapott ek
ételízesítő 1 teáskanál
babérlevél 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kacsazsír 2 ek
kacsazsír 3 ek
víz 2 dl