Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült kacsával töltött ravioli sült pak choi-jal

Sült kacsával töltött ravioli sült pak choi-jal
Sült kacsával töltött ravioli sült pak choi-jal
51 perc / előkészület: 40 perc főzés: 3 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik szupermarketben szembetaláltam magam gyönyörű, zsenge pak choi-jal. Csomagolva volt, 3 db egy dobozban, tehát pont az én kis számú családomnak való. Általában kacsamell is midig található a hűtőmben, így hirtelen ez az étel jutott eszembe. Nem annyira macerás, mint ahogyan az ember gondolná. Mondjuk én bármikor kapható vagyok a házitészta-készítésre. Így ez sem okozott gondot. Ekkora adag vagy egy bőséges előételnek, de levessel főételnek is bőségesen elég.

hozzávalók / 3 adag

Ravioli tészta

Töltelék

Pak choi

Szólj hozzá!

elkészítés

Ravioli tészta

  1. A tészta hozzávalóit dagasztógépben összegyúrjuk, és folpackba csomagolva fél órára hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Ha pihent, kinyújtjuk vékony lappá, 1-1 teáskanálnyi tölteléket teszünk a közepére, lefedjük egy másik réteg tésztával, és a ravioliszaggatóval kivágjuk.
  3. Bő, lobogó sós vízben 2-3 perc alatt megfőzzük, hideg víz alatt leöblítjük, majd egy leheletnyi olajon tapadásmentes serpenyőben átforgatjuk.

Hús

  1. A húst beleforgatjuk a fűszeres pácba, és lefóliázva fél órát hagyjuk, hogy beszívja a fűszereket. Nem kell hűtőbe tenni, mert akkor még arra is várnunk kellene a sütés előtt, hogy felvegye a konyha hőmérsékletét.
  2. Tapadásmentes serpenyőben kevés szezámolajon sütjük mindkét oldalát 8 percig (nagyságától függően), időnként megforgatva, majd letakarva hagyjuk langyosra hűlni.
  3. A pácot és a pihentetett húst késes aprítóban összedaráljuk.
  4. Ezzel töltjük meg a tésztát.
  5. A pác anyagaiból kevés szószt is keverhetünk, amivel majd az elkészült ételt ízesítjük.

Pak choi

  1. A pak choit megmossuk, megszárítjuk, négyfelé vágjuk hosszában.
  2. Felforrósított tapadásmentes serpenyőben kevés szezámolajon minden oldalát 1-1 percig sütjük, miközben sózzuk, borsozzuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 283
elküldve: 1
receptkönyvben: 8
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyha: kínai
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kacsás ravioli, házi készítésű töltött tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

413
tojás 1 db
csicseriborsóliszt 10 dkg
1 csipet
kacsamell 1 közepes db
szezámolaj 1 teáskanál
1 csipet
bors 0 ízlés szerint
kínai ötfűszer-keverék 1 kávéskanál
szójaszósz 1 ek
chiliszósz 1 ek
worcestershire-szósz 1 ek
pak-choi 3 db
szezámolaj 1 ek
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint