Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült kagyló pirított mandulával és szőlővel

Sült kagyló pirított mandulával és szőlővel
Sült kagyló pirított mandulával és szőlővel
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Előételnek vagy könnyű vacsorának kiváló.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Száraz serpenyőben megpirítjuk a mandulát, félretesszük.
  2. A fésűkagylót kivesszük a héjból, megtisztítjuk, a vizet leitatjuk róla, a héjakat elmossuk. A felhevített szőlőmagolajon megsütjük a szobahőmérsékletűre melegedett kagylókat, mindkét oldalát 2-3 percig.
  3. Közben a szőlőszemeket megmossuk és felezzük.
  4. A kész kagylót visszahelyezzük a héjba, a forró olajon pár percig forgatjuk a szőlőszemeket.
  5. Egy tányérra halmozzuk a szőlőszemeket, a tányér közepére helyezzük a kagylót, és megszórjuk a pirított mandulával, és meglocsoljuk a szőlőmagolajjal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 204
elküldve: 0
receptkönyvben: 1
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tom098

Mióta szakács: 2019.10.22.
1 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

szőlős fésűkagyló

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

324
kagyló 10 dkg
szőlő 5 dkg
mandulapehely 5 dkg
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
szőlőmagolaj 3 ek