Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült kaliforniai paprikasaláta

Sült kaliforniai paprikasaláta
Sült kaliforniai paprikasaláta
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kaliforniai paprikát nem csak azért szeretjük, mert ilyenkor nyáron nagyon édes, hanem mert sütés közben nem puhul meg, nem esik össze, megtartja a textúráját, serpenyőben sütve pedig roppanósan kemény marad. A sült paprikasalátában az a jó, hogy lehet forrón és hidegen is enni. Sőt, egy nap érlelés után, amikor magába szívta az olaj és az ecet ízét, annyira finom lesz, hogy egy egész fogást kitesz akár kenyér nélkül is. Nyár végén kápia paprikából is készíthető.
Ezt a receptet Fűszeres Eszter készítette a Floriol számára.
Élj egészségesen, csatlakozz hozzánk!
www.facebook.com/floriolhu

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikát csíkokra vágjuk, a hagymát vékony karikákra szeleteljük.
  2. Egy serpenyőben az olaj felén, állandó kevergetés mellett megsütjük a paprikát.
  3. Akkor jó, ha a héja egy picit megbarnul.
  4. Elzárjuk alatta a lángot, és hozzákeverjük a többi hozzávalót.
  5. Tíz percre lefedjük, utána tálalhatjuk is, vagy mehet a hűtőbe pácolódni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 286
elküldve: 0
receptkönyvben: 103
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Floriol

Mióta szakács: 2011.06.07.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

sültpaprika saláta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

barbarita1
Barbarita / barbarita1 Fri, 2011-06-17 11:47

Én ezt úgy csinálom, hogy megsütöm sütőben a paprikákat, amíg a héjuk fekete nem lesz, hagyom állni 30 percet letakrva, majd lehúzom a héját.
ÉS utána keverem olívaolajjal, fokhagymával, korianderrel, só, bors, citromlé, és isteni saláta.
Igazából tapas, népszerű étel Andalúziában.

207
piros kaliforniai paprika 4 db
újhagyma 5 közepes db
napraforgó olaj 6 ek
balzsamecet 2 ek
méz 1 ek
chili 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint