Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült kelbimbó

Sült kelbimbó
Sült kelbimbó
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elképesztően egyszerű és nagyon egészséges zöldséges fogás. Gyors vacsora.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Tejfölbe, majonézbe is mártogathatjuk a sült kelbimbót.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott kelbimbók végeit levágjuk, külső leveleit eltávolítjuk.
  2. A kelbimbók méretétől függ, hogy egészben vagy félbevágva készítjük. (Ha kisebbeket vettünk, nyugodtan hagyjuk egészben, teljesen átsül így is.)
  3. Egy tiszta nejlonzacskóba tesszük a kelbimbókat, rálocsoljuk az olívaolajat, befogjuk a zacskó száját, és jól összerázzuk.
  4. Alufóliával bélelt tepsire terítjük a zöldséget. Frissen őrölt fekete borssal és finom sóval hintjük.
  5. 220 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen (a bimbók mértétől függően) kb. 15-25 perc alatt megsütjük.
  6. Azonnal fogyasztjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 30
össznézettség: 87 832
elküldve: 28
receptkönyvben: 1 002
elkészítve: 88/99
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: vacsora
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kelbimbó sütve, kelbimbó sütőben

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

alanyuszi
alanyuszi Thu, 2015-11-26 20:29

Nagyon jó recept! Rezindens lesz nálunk az étlapon, az biztos. Ma egyszemélyes vacsora részeként serpenyőben sült lazac mellé készítettem :) Remek!
Szerintem alacsonyabb hőfokon (200) rövidebb idő alatt is megsül (15 perc), bár ez nyilván a mérettől is függ.

highlight
highlight Mon, 2014-10-27 21:32

Volt itthon egy csomag kelbimbóm, és már nagyon meg kellett hogy csináljam, mert nem most vettem. Valami gyorsat szerettem volna, így találtam erre a receptre. Erre szoktam mondani, hogy egyszerű, de nagyszerű. Jó kis esti nasi volt. :)

b-n
b-n Sun, 2013-08-04 19:52

Érdemes a receptben írtak szerint jól beolajozni, mert én csak fújtam rá, de sütés közben többször pótolnom kellet még. (gáztűzhely) Különben igen érdekes és egyszerű recept. Egyszerű és nagyszerű! Ki gondolná, hogy így is lehet? Aki szereti a kelbimbót annak tuti bejön!

Maniszej
Maniszej Wed, 2012-12-12 15:35

Ausztriában már első osztályos évektől tanítják a gyermekeket az iskolában. Sütés-Főzés.Mire 14 éves lesz, tud sütni főzni szinte mindent.
Pocsék érzés, hogy nagyon sok nőnek, lánynak gondja van már az alapokkal.
Csak tudnám, mostanában mi a fenét tanítanak az iskolákban? 8 osztály után alapfokon sem beszélnek idegen nyelvet. Nem tudnak gombot felvarrni, kötni, horgolni kézimunkázni. És sütni főzni sem.
Az oktatási rendszer hagy néhány kivánni valót maga után. Na nem baj, itt TUTI a tanulás, hiszen sok sok jó ötlet és tapasztlat megosztás van. És persze KITŰNŐ receptek, KITÜNŰ web oldal. Gratulálok !

welli
welli Mon, 2012-12-03 22:43

Kedves Petra!
Annyira kézenfekvő a gondolat, hogy magamtól eszembe sem jutott. Köszi az ötletet :) Nemrég sült meg és nagyon ízlik. Annyira egyszerű és annyira jó is egyben. Hétköznap esti remek vacsi :)

Timijamaica
Timijamaica Thu, 2012-11-08 10:17

Tobbszor is elkeszitettem, sok-sok tejfollel meglocsolva valami isteni.....!!! Udv: Timi

P.Klára
P.Klára Wed, 2011-07-06 15:59

Kerestem volna receptet fagyasztott kelbimbóra, ami egytálétel, sütőben készíthető, de nem találtam. Hasonlót sem, mint amilyet én szoktam, ezért ideírom:
Csirkemell csíkokat megsütök. Egy jól kikent kis tepsibe beleöntöm a csirkemellet, rárendezek egy zacskó mirelit kelbimbót. Egy doboz tejszínben elkutymolok egy zacskós krémleves port/hagyma, gomba,zeller/,ezt szétlocsolom a zöldségen, rászórok reszelt sajtot gazdagon.Fóliával lefedem a tepsit és 20-25 percig sütöm 2-es fokozaton, aztán fólia nélkül még v. 10 percig, míg a sajt színt nem kap. Nagyon finom. Gondoltam, egy kis főtt tésztával lehetne még bélelni, tartalmasabbá tenni? Na, majd kipróbálom.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-10-04 13:49

Nagyon szeretek főzni és új recepteket kipróbálni!

tiba
tiba Tue, 2010-09-07 21:01

Sziasztok!

Én már többször is elkészítettem, és mindannyiszor degeszre zabáltam magam belőle. Eszméletlenül finom!

petra
Petra / petra Thu, 2010-01-14 22:11

szia Bogi,
nem vagyok a mikroban való felolvasztás híve, inkább szobahőmérsékleten engedném fel, utána leitatni konyhai papírtörlővel a nedvességet, és úgy készíteni
főzni nem kell sütés előtt!
igazából pedig azt javasolnám, hogy friss kelbimbóból is készítsd majd el egyszer, meglátod majd a különbséget:-)

Bogica
Bogica Sat, 2010-01-23 13:46

köszi! :-) mindenképp kipróbálom úgy, de tanácstalan voltam, így megfőztem kicsit :-S így is finom volt! nyilván ha nyers kelbimbót veszek, akkor 100x jobb lesz! :-)

Bogica
Bogica Thu, 2010-01-14 12:57

szia!

ma szeretném ezt elkészíteni, de nem vagyok egy főzőzseni, engem már az is megzavar, hogy nekem mirelit kelbimbóm van, a receptben pedig friss szerepel. mit tegyek engedjem ki kicsit mikróban? vagy főzzem meg fűszerezés előtt?
köszi
Bogi

168
kelbimbó 50 dkg
olívaolaj 2 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint