Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült kelkáposzta fűszeres burgonyával

Sült kelkáposzta fűszeres burgonyával
Sült kelkáposzta fűszeres burgonyával
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan hamar valamit, mert éhen halok.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelkáposztát négy felé vágjuk, de a torzsájával együtt, hogy ne essenek szét a levelek.
  2. Forrásban lévő sós vízben 5 percig főzzük.
  3. A kelt lecsepegtetjük, megforgatjuk a felvert tojásban, majd forró bő olajban kisütjük. Hirtelen kell sütni, mert nagyon megszívhatja magát olajjal.
  4. A burgonyát megtisztítjuk, és kockára vágjuk.
  5. Megforgatjuk a lisztben, amelybe ízlés szerint belekevertük a kakukkfüvet. Nálam álatalában fél tasak.
  6. Olajban ropogósra sütjük.
  7. Majonézzel és ketchuppal tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 087
elküldve: 0
receptkönyvben: 57
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Attila74

Mióta szakács: 2012.09.09.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bundás kelkáposzta krumplival, rántott kel kakukkfüves burgonyával, bundázott káposzta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Séfúr
Séfúr Thu, 2019-12-19 09:09

Szuper lett amikor elkészítettem, bár én egy kicsit variáltam a negyedik darab után rajta. A kakukkfüvet ledaráltam és úgy kevertem a lisztbe. A kelt pedig megforgattam ebben a lisztben is, így olyan "Párizsiszelet-féle" bundát kapott és jobban egybetartotta a káposztát. Azonban az alap ötlet remek! Gratulálok Attilának és köszönöm a remek ötletet.

b-n
b-n Thu, 2015-01-15 13:39

Nagyon-nagyon finom és laktató!
Ha nagyobb családnak készül érdemes több szorgos kezet beállítani, mert időigényes. Kicsi káposzta meg nem igazán létezik… még a legkisebb is túl nagy  Én imádom a kelt minden formában, de aki idegenkedik a zöldségtől annak is megér egy próbát! Biztosan készítem még! 

1204
kelkáposzta 1 közepes fej
tojás 3 db
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 5 dl
finomliszt 3 evőkanál
burgonya 5 db
kakukkfű 0 ízlés szerint
ketchup 4 ek
majonéz 2 ek