Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült kolbászos lecsó

Sült kolbászos lecsó
Sült kolbászos lecsó
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (36)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tulajdonképpen majdnemhogy szégyenlem magam, hogy lecsóreceptet küldök be, de hát...biztosan vannak még kezdők. Ráadásul a lecsót mindenki máshogy szereti. Aki a szaftos, paradicsomos, kicsit csípőset kedveli, tojás és tarhonya nélkül, fehér kenyérrel...annak erősen ajánlom!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Rusztikus fehér kenyér, amivel jól ki lehet tunkolni a szaftot. Meg egy kisfröccs.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, és vékony karikákra vágjuk. A paprikák végét benyomjuk, és egy húzással megszabadulunk a csumától, majd karikára vágjuk. A paradicsomot kockázzuk, a kolbászt vékony karikákra szeleteljük.
  2. A zsírt kiolvasztjuk, majd kis lángon megsütjük rajta a kolbászkarikákat. Ha kiizzadták a gyönyörű paprikás színüket, és roppanósra sültek, szűrőlapáttal kiemeljük őket.
  3. Jöhet a hagyma - pár percig kavargatjuk, míg kissé összeesik.
  4. Utána a paprika (a csípős is), ők is csak addig, amíg picit megfonnyadnak.
  5. Utoljára a paradicsom, majd lefedve kb 20-25 percig rotyogtatjuk, amíg gyönyörű piros leve nem lesz. Ha úgy gondoljuk, kész (mindenki más puhaságot preferál), sózzuk, majd hozzáadjuk a sült kolbászkarikákat.
  6. Egyet keverünk rajta, és kész is.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 36 469
elküldve: 2
receptkönyvben: 198
elkészítve: 23/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

csípős lecsó, lecsó kolbásszal, kolbászos lecsó

Hozzászólások (36)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

knorcsi
knorcsi Mon, 2015-06-08 15:07

Jaj, én is így szeretem, sok paradicsommal. A múltkor még a zöldséges is beszólt, hogy sok lesz a paradicsom. Mondom, tudom a "szabvány receptet", de én így szeretem, úgyhogy nem kell tanács, kisgyerek. ;) Persze a mondat második felét csak gondoltam. :)

wiwievi
wiwievi Tue, 2014-11-11 01:49

Nagyon jol hangzik a recepted de azert en a pirospaprikat hianyolom, anelkul igazi lecso?

terranova56
terranova56 Mon, 2014-08-25 15:08

jól néz ki, jól hangzik, kipróbálom de a hagymát én el szoktam túlozni és még nem csalódtam

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Thu, 2014-08-14 18:05

Anyám is mindig ezt mondja...:)
Kedves kisbutus, nekem ez az egyik perverzióm: a nagyon szaftos lecsó. Tudom, hogy a legtöbben a 3 rész paprika 2 rész pari egy rész hagymára esküsznek, de én akkor vagyok boldog, ha sűrű, csípős leve van, amit kenyérrel lehet tunkolni. :)
Szép napot!
Üdvözlettel,
Nóra

Koni08
Koni08 Tue, 2015-01-27 23:54

En ezt bogracsban tudnam elkepzelni, bar arra meg varhatok :) de mar most elkepzeltem!!! :)

452
vöröshagyma 3 nagy db
paprika 1.5 kg
paradicsom 1.8 kg
parasztkolbász 40 dkg
hegyes erős paprika 1 közepes db
0 ízlés szerint
sertészsír 1 ek