Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült krumpli garnélás marie rose mártással

Sült krumpli garnélás marie rose mártással
Sült krumpli garnélás marie rose mártással
90 perc / előkészület: 10 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bulgáriában voltam én egy heted magammal, és aki volt ott, az tudja, hogy a tengerpart egyik gyöngyszeme a töltött krumpli. Nekem mondjuk pont nem ízlett, a sonkás, mindenféle zöldséges, majonézes, ketchupos verzió, pláne, hogy utána akár egy napig szorosabb kapcsolatot is tarthatunk a mellékhelységgel. Ez a Jamie Oliver féle ötlet, viszont isteni.

hozzávalók / 4 adag

A sült krumplihoz

A garnélás marie rose mártáshoz

ajánlat

Ámbár télen esszük kacsazsírral megkenve a krumplit, én azt mondom, most itt egy nyári verzió.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat megmossuk, egy villával megszurkáljuk őket és bedörzsöljük olívaolajjal, illetve sóval. Majd 190 fokon egy- másfél órát sütjük.
  2. Közben bőven van időnk elkészíteni a tölteléket: a mártáshoz elkeverjük a majonézt, ketchupot, brandyt (talán egy kicsit több brandyt is), a cayenne borsot, egy kis sót és pár csepp citromlevet.
  3. Ha megsült a krumpli, kettévágjuk és egy villa segítségével kicsit pépesítjük, majd meglocsoljuk vajjal és sózzuk, borsozzuk.
  4. Ezután rátehetjük a garnélát, persze ha van friss az az igazi, de nem minden sarkon futunk bele. Végül meglocsoljuk a mártással és aprított petrezselymet hintünk rá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 233
elküldve: 0
receptkönyvben: 68
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Angela

Mióta szakács: 2009.02.19.
53 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

EperUK
EperUK / EperUK Wed, 2011-11-23 02:26

Itt Angliában 'Jacket potato'-nak hívják. Héjában sült burgonya /dzsekiben:)/. Az angolok megvesznek érte. Leggyakoribb, -legalább is felénk- a tonhalas-majonézes kombináció. Néhányszor megkóstoltam, de a véleményem változatlanul az, hogy az angol konyhában semmi fantázia....de Jamie Oliver, igyekszik ezen változtatni;) Gratula a recepthez.
Üdv:Saci

284
burgonya 4 db
olívaolaj 4 teáskanál
0 ízlés szerint
vaj 4 ek
garnéla 30 dkg
majonéz 2 ek
ketchup 1 ek
brandy 0.5 teáskanál
cayenne bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
citromlé 10 csepp
petrezselyem 1 csokor