Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült krumplival töltött palacsinta

Sült krumplival töltött palacsinta
Sült krumplival töltött palacsinta
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnap reggel ezt  receptet Jamie Olivertől láttam elkészíteni. Ő ugyan tábori körülmények között mancsolta össze a tölteléket, de nem volt rossz ötlet. Hozzátettem az indiai ihletésű fűszereket, máris egy nagyszerű fogás született. Viszont le a kalappal a kókusz chutney ötletéért. Együtt pedig- minden szerénység nélkül mondhatom,- fergeteges volt. Persze annak, aki ennek az ízvilágnak szerelmese. Én pedig az vagyok.

hozzávalók / 6 adag

Palacsintához

Töltelékhez

Sült szalma édesburgonya

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A palacsintához valókat összekeverjük habverővel, és egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. A pihentetett tésztát, ha szükséges, még hígítjuk, forró teflonsütőben mindkét oldalát megsütjük.
  3. A burgonyát és az édesburgonyát fóliába csomagolva 160 fokos sütőben hőlégkeverésen 1 óra alatt megsütjük.
  4. A megsült burgonyákat meghámozzuk. A héjában sült krumplit durva lyukú reszelőn lereszeljük, az édesburgonyát összenyomkodjuk.
  5. Teflon serpenyőben kevés olajat hevítünk, amiben a felkockázott lilahagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fűszereket is, és tovább pirítjuk velük 1-2 percig.
  6. Mikor már illatoznak a fűszerek, hozzákeverjük a kétféle burgonyát, és felhígítjuk joghurttal, hogy krémes legyen.
  7. Két kanál olajon hirtelen megpirítjuk a gyufaszálnyira vágott édesburgonyát, majd mikor aranybarnára sült, szalvétán leitatjuk.
  8. A tölteléket palacsintákba töltjük, kókusz chutney-val, szalma édesburgonyával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 251
elküldve: 1
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krumplis palacsinta, burgonyával töltött palacsinta, pikáns palacsinta krumplival töltve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

336
tojás 2 db
tönkölybúza liszt 25 dkg
tej 4 dl
szódavíz 2 dl
1 kávéskanál
napraforgó olaj 2 ek
burgonya 25 dkg
édesburgonya 25 dkg
lila hagyma 1 közepes db
olívaolaj 1 ek
koriandermag 1 ek
római kömény 1 teáskanál
garam masala 1 teáskanál
himalája só 1 teáskanál
joghurt 1 dl
édesburgonya 8 dkg
olívaolaj 2 ek