Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült lazac batátával paradicsommal spárgával és zöldborsóval

Sült lazac batátával paradicsommal spárgával és zöldborsóval
Sült lazac batátával paradicsommal spárgával és zöldborsóval
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lazac szerintem a tengeri halak királya. Nagyon kedvelem, most sütve készítettem el, sült zöldségekkel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat besózzuk, szórunk rá fekete borsot, majoránnát, sült hal fűszerkeveréket, aprított fokhagymát, s vágunk rá chili paprikát. Locsolunk rá olívaolajat, facsarunk rá citromot, teszünk rá vajdarabkákat. Betesszük a hűtőszekrénybe.
  2. A spárgák végeit levágjuk, megpucoljuk, sós, cukros vízben előfőzzük a borsóval. A batátát megpucoljuk, kockára vágjuk.
  3. Egy serpenyőbe rakjuk a batátát, sózzuk, borsozzuk, locsolunk rá olajat. Berakjuk a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 30 perc után mellérakjuk a spárgákat, átkapcsoljuk grill fokozatra (200 C fok), s még 10 percig sütjük.
  4. Közben a lazacot megsütjük, a vékonyabbat oldalanként 4, a vastagabbat 5 percig.
  5. Tálaláskor teszünk a tányérra salátaleveleket, sózzuk, borsozzuk, facsarunk rá citromot, s locsolunk rá balzsamecetet és salátaolajat. Mellétesszük a lazacot, négy szál spárgát, egy paradicsomot, batátát és zöldborsót.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 698
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
kategória: halételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lazac zöldségekkel, sült lazac sült zöldségekkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

344
lazac 65 dkg
édesburgonya 1 db
paradicsom 3 db
fehér spárga 12 db
zöldborsó 10 dkg
fejessaláta 0.5 db
fokhagyma 1 gerezd
chili 1 db
citromlé 0.5 citromból nyert
olívaolaj 1 ek
balzsamecet 1 teáskanál
olívaolaj 1 teáskanál
vaj 1 tk
0 ízlés szerint
fekete bors 1 kávéskanál
majoranna 1 kk
hal fűszerkeverék 1 kávéskanál