Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült lazac borsmártással és burgonyapürével

Sült lazac borsmártással és burgonyapürével
Sült lazac borsmártással és burgonyapürével
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a medvehagymát, mindig gond volt a tavaszi medvehagyma mérgezésem, annyit ettem belőle mindig, hogy a fülemen is medvehagyma folyt. Ekkor kaptam egy praktikus ötletet, sóval turmixoljam le, és fagyasszam, azóta a fagyasztóbol az év bármely időszakában tudom használni.

hozzávalók / 2 adag

Mártáshoz:

  • 12 dkg zöldbors
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1 ek worcestershire-szósz
  • 2 dkg vaj
  • 2 dl alaplé
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 ek étkezési keményitő
  • 40 dkg lazacfilé
  • 50 dkg burgonya
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • fagyasztott medvehagyma
  • olívaolaj
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Burgonyát megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük, vajjal, tejjel és 1 ek medvehagymapürével lágy állagúvá keverjük.
  2. A zöldbors egy részét összetörjük, a másik felét egészben hagyjuk, egy edényben vajat hevítünk, és beletesszük a borsot, amikor elkezd pattogni, felöntjük az alaplével, beletesszük a mustárt és a worcestershire-szószt, és felére besűrítjük. Felöntjük a tejszínnel, és habverővel kevergetve hozzáadagoljuk a keményítőt, akkor jó, amikor lágyan folyós.
  3. Lazacot megmossuk, szálkátlanítjuk, és a bőrről a pikkelyeket eltávolítjuk.
  4. Egy teflon edényben olívaolajat hevítünk, a lazacról leitatjuk a vizet, és bőrös felével a teflonba rakjuk, kézzel jól lenyomkodjuk, hogy egyenletesen süljön meg a bőre, ezzel egy időben a tüzet legalább felére mérsékeljük, és így sütjük 3-4 percig, majd óvatosan megfordítjuk, szintén 3-4 percig, nem kell tovább, mert nagyon kiszáradhat.

 

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 654
elküldve: 3
receptkönyvben: 64
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

fagyufa

Mióta szakács: 2011.10.31.
13 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Sült lazac borsmártással és medvehagymás burgonyapürével, lazacsült zöldbors mártással, sült lazac medvehagymás krumplipürével

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Mon, 2014-03-17 20:22

Kedves fagyufa!
Ma ismét ezt készítem vacsorára a korábbi sikeren felbuzdulva:) megnéztem a receptet mert már nem emlékeztem és most tűnt csak fel, hogy a bors mennyisége szerintem el lehet írva 12 g, nem dkg ugye? Annyi van egy csomagban:) (legutóbb érzésre tettem egy marékkal).
Gondoltam szólok, hogy havítani tudd ha elírás:)

Funny2013
Funny2013 Sun, 2013-12-08 22:12

egy kis segítség tejszín beszerzéshez: Lipóti Pékségeken és JóKenyéren keresztül forgalmazott Cserpes tejszín, ami kiváló minőségű, valamint Budaörsön a Házi Tejesnél is kapható friss tejszín!
Remélem segíthettem!
további jó főzést! :)

Üdv, Funny

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Mon, 2013-04-15 19:10

Kedves Fagyufa!
Vettem mirelit lazacszeleteket az Aldiban és régóta töprengtem hogyan csináljam meg. Valahogy nem voltak jó tapasztalataim eddig a lazaccal, de nagyon örülök, hogy a Te recepted választottam mert pozitívan csalódtam!! :)
Mindenkinek ízlett a családban, valóban szaftos maradt de mégsem nyers (amitől féltem picit). A borsmártással pedig mennyei!
Annyit módosítottam csupán, hogy medvehagyma helyett snidlinges lett a püré, mert az volt itthon, valamint kicsit több és jó sűrű tejszínem volt, így nem kellett keményítő, szuperül besűrűsödött.
Köszönöm!
Ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki, ha szereti a latacot azért mert így is érdemes megkóstolni, ha nem akkor pedig azért hátha kedvet kap hozzá:)
Üdv.
Audrey

fagyufa
fagyufa / fagyufa Tue, 2013-04-16 10:54

Kedves Audrey! Nem tettél sokat, csak vetted a fáradságot és visszajeleztél nekem, amivel a mai napomat bearanyoztad. Örülök, hogy segítségedre volt a receptem és változhatott a lazacról alkotott véleményed! Nem tudom, hogy hol laksz, ha van a közeledben METRO érdeklődj rá, tartanak-e friss halat, én ott szoktam venni a lazacot, sokkal gazdagabb az íze a fagyasztotthoz képest és sokszor akciós áron van!
Örülök, hogy kreatív vagy és mertél eltérni a leírásomtól. Valahol irigyellek, itt Pesten nem tudom, hol lehet igazi tejszínhez jutni :)))

Üdv:
fagyufa