Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült lazac kapris-mustáros mártással

Sült lazac kapris-mustáros mártással
Sült lazac kapris-mustáros mártással
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egész ételt a köret miatt készítettem, meg persze, mert megígértem a fiamnak. Néztem egy TV-műsort, ahol a köretben brunoise-ra volt vágva a zöldség. Nagyon mutatós, mintha apró színes gyöngyszemekkel lenne megszórva az étel. Tulajdonképpen a julienne-re vágott zöldséget vágjuk apró kockákra.

hozzávalók / 4 adag

Lazacsült

Köret

Kapribogyós-mustáros mártás

Szólj hozzá!

elkészítés

Lazacsült

  1. A lazacot kb. 20 dk-os szeletekre vágjuk, a bőrét rajta hagyjuk. Mindkét oldalát sózzuk (lehetőleg használjunk nagy szemű sót), borsozzuk.
  2. Két kanál olívaolajat felhevítünk, és a hal mindkét oldalát 3-3 percig sütjük (én a nem bőrös oldalát csak 2 percig sütöttem).

Köret

  1. A zöldségeket megmossuk, szárazra töröljük, a répát meghámozzuk, mindet egyforma apró kockákra vágjuk.
  2. Egy kanál olajon félig megpároljuk őket.
  3. Egy kanál olajon a rizst fehéredésig megpirítjuk, sózzuk, felengedjük annyi vízzel, ami egy ujjnyira ellepi. Mikor már alig van rajta víz, hozzákeverjük a félig párolt zöldségeket. Összekeverjük, lefedjük és fél perc múlva eloltjuk a lángot, hagyjuk, hogy a gőzben megpuhuljanak.

Kapribogyós-mustáros mártás

  1. A kapribogyót apróra vágjuk. Egy kanál vajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a magos mustárt, borsozzuk, átforgatjuk vele, majd felengedjük a tejszínnel. Összeforraljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 359
elküldve: 4
receptkönyvben: 58
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kapribogyós lazac, lazacsült mustáros rizzsel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsa.sulyok
zsuzsa.sulyok Sun, 2015-12-06 08:02

Nagyon köszönöm!
Már nagyon régen csináltam ezzel a mártással lazacot, -az összetevőkre nagyjából emlékeztem...
Régóta "vadászom" a pontos leírást...
(szerintünk, a hirtelen sült lazac, EZZEL a mártással és persze, "zöldséges rizzsel", -én, rizibizivel csináltam, -de, a tiéd különlegesebb, -szóval, így a legfinomabb)
Még egyszer köszönöm, hogy nálad végre rátaláltam!

695
lazac 80 dkg
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rizs 15 dkg
halványító zeller 1 közepes szár
sárgarépa 1 közepes db
kápia paprika 1 közepes db
1 kávéskanál
víz 3 dl
kapribogyó 1 ek
dijoni mustár 1 ek
bors 0 ízlés szerint
dupla tejszín 2 dl
vaj 1 tk