Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült lazac a legjobb spenótos-céklás salátával

Sült lazac a legjobb spenótos-céklás salátával
Sült lazac a legjobb spenótos-céklás salátával
96 perc / előkészület: 90 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ehhez nagyon hasonló szívbarát salátát találtam, de nem a jótékony hatása, hanem csupán a kinézete alapján készítettem el, sőt még több finomsággal kiegészítettem. Nem csak a külleme szuper, az íze is magával ragad. Nem ez lesz az első, hogy asztalra került!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Hogy kiadósabb legyen, készítsünk hozzá bulgurt, keverjünk hozzá friss kaliforniai paprika kockákat, mindhárom színben.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklát hámozzuk és mossuk meg, majd alufóliába csavarva, sóval-borssal és egy pár csepp olívaolajjal tegyük 180 fokra melegített sütőbe úgy másfél órára sülni. Ha elkészültek, szeleteljük fel őket.
  2. Közben mossuk meg a salátaleveleket, majd tegyük ki száradni, és pirítsuk meg serpenyőben a tökmagot.
  3. A vérnarancsokat vágjuk félbe, kiskanállal vagy egy zöldségpucoló késsel filézzünk ki közülük hármat. Dolgozzunk egy tál felett, hogy a levét felfogjuk. A héj- és hártyamentes darabkákat tegyük félre, a maradék fél narancs levét facsarjuk ugyan abba az edénybe. Kanalazzunk hozzá olívaolajat, sózzuk, borsozzuk. Keverjük jól össze, ez lesz a salátaöntetünk.
  4. A gránátalmát magozzuk ki. A magok egyik része kell csak a salátához, a többit adjuk oda a gyerekeknek kanalazzák kedvükre. A hagymákat vágjuk nagyon vékony karikába, szeletbe.
  5. A lazacszeleteket mossuk meg, ha nincsenek megpucolva, akkor késsel folyó víz alatt, növéssel ellenkező irányban kaparjuk le a pikkelyeket róluk. (Az a legjobb, ha már a halárust megkérjük a pucolásra, nekünk ne kelljen ezzel bajlódni.) Papírtörlővel szárítgassuk le róluk a vizet, ne sercegjenek, fröcsköljenek sütés közben.
  6. Két tányéron ágyazzunk meg salátalevelekkel, spenótlevelekkel, rukkolával. Hámozzuk meg az avokádót, vágjuk kisebb szeletekbe, csepegtessünk citromot rá, hogy meg nem barnuljon. A citromból vágjunk két hosszúkás szeletet, ezeket tegyük a tányérokra.
  7. Pár csepp olívaolajon egy serpenyőben süssük meg a lazacszeleteket. Frissen őrölt borssal, kevés sóval hintsük meg. A bőre legyen roppanós, húsa ne száradjon ki. Pár perc pihentetés után kerüljenek a salátaágyra.
  8. Ekkor a salátára kerüljön cékla, avokádó, lazacszelet, narancsfilé, hagyma szeletek, tökmag, gránátalma mag és salátaöntet. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 117
elküldve: 7
receptkönyvben: 255
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
280 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Lazacszelet friss spenótos-avokádós salátával

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

601
cékla 2 közepes db
olívaolaj 1 ek
1 késhegynyi
bors 0 ízlés szerint
lazac 20 dkg
vérnarancs 2 közepes db
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tökmag 2 ek
lila hagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
újhagyma 2 közepes db
spenót 5 dkg
salátakeverék 10 dkg
rukkola 5 dkg
avokádó 1 közepes db
gránátalma 0.5 db
citrom 20 g