Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült lazacos sushi egyszerűen

Sült lazacos sushi egyszerűen
Sült lazacos sushi egyszerűen
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 8 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lusta sushinak is lehetne nevezni. Nem szeretem az ecetes-cukros rizst, és sokaknak biztos nincs otthon sushi rizs (én nem használom, mivel nagyon drága ,és nálunk kilószámra fogy a rizs). Ez ne vegye el a kedvünket egy kis majdnem Japán ételtől:) Maradék rizs nagyon jó hozzá, egyszerű és finom. A garnéla sem szükséges, csak nekem éppen volt egy kis maradék, így beletettem.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Mindenkinek, aki ki szeretné próbálni a nori lapot:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vízben főzzük meg a rizst. (Mivel én sem cukrot, sem ecetet nem használtam, így egy kicsit tovább főztem, hogy puhább legyen -lehet, úgy is mondani kicsit elfőtt a rizsám-.)
  2. A lazacot megsütjük az olajon sóval, borssal, és az apróravágott fokhagymával. Itt legyünk kreatívak, és úgy készítsük el a halat, ahogy szeretjük.
  3. Ha teszünk hozzá garnélát, akkor főzzük meg, nem tovább, mint 10 perc, ugyanis hamar megkeményedik. (Az összeállításhoz én csak a kezemet használtam, eszközök nélkül.)
  4. Tegyünk rizst a nori lapra (én teljesen befedtem a rizzsel a nori lapot). Az ujjainkkal nyomjuk rá a lapra, vagy éppen egy kanállal.
  5. Szedjük apró darapokra a halat (rizsszem méretűre), és tegyünk egy keveset a rizsre, osszuk el rajta. Vagy össze is lehet keverni a rizst az apró haldarabokkal, és úgy rátenni.
  6. 1 nori lapra 2 db garnélát teszünk, egy egyenes vonalat képezzen. A garnéla görbe:) törjük meg úgy kb a felénél, de ne törjük el, így ki lehet egyenesíteni.
  7. Vágjuk fel a zöldséget hosszú, vékony szeletekre kb 5-6 cm hosszú, 3-5 mm vastag. Tegyük a zöldséget a garnélára, és szorosan mellé.
  8. Szedjük fel a nori lapot, és tekerjük a töltelékre. Legyen szoros, ha a rizs elég nedves, akkor a nori lap rugalmas lesz, és jobban lehet vele dolgozni.
  9. Vágjuk karikákra, szórjuk meg a szezámmaggal. Lehet szójaszósszal, vagy ha nem szeretjük, akár majonézzel is lehet tálalni.
  10. A szezámmagból lehet a rizsre is szórni és a sushiba tekerni.
  • elkészítettem: 45 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 727
elküldve: 1
receptkönyvben: 42
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

RAW

Mióta szakács: 2011.03.15.
137 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, tejmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
babakonyha: baba-mama

egyéb elnevezések

sushi garnélával és zöldségekkel, gyors sushi, garnélás sushi

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

firstlady
firstlady Tue, 2012-08-21 13:14

Én nem nevezném "lusta szusinak", mert kb. pont annyi macera van vele, mint az "igazival", ha nem több. A lustának titulált receptek lényege, hogy a háziasszony megspórol néhány műveletet az elkészítés során, itt ilyesmiről nincs szó.
Ezekből a hozzávalókból, ennyi fáradsággal már lehetne egy "rendes", de főleg gusztusos szusit is tekerni, nem egy nagy ördöngösség. Uram bocsá', a képen látszó úgy néz, ki, hogy arra nem találok szalonképes kifejezést. :-(

Kristina
RAW / Kristina Wed, 2012-08-22 17:53

Nagyon szépen köszönöm kedves, pozitív hozzászólásodat és a sok dicséretet:)
Igen szerintem is a kép nagyon jól sikerült, és milyen gyorsan ellehet készíteni.
Örülök, hogy így elnyerte a tetszésedett.

295
rizs 1 bögre
lazac 25 dkg
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 db
garnéla 20 dkg
avokádó 1 db
sárgarépa 1 db
kígyóuborka 1 db
nori lap 6 db
szezámmag 1 teáskanál
szójaszósz 1 ek
majonéz 1 ek