Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült libacomb fügeszósszal

Sült libacomb fügeszósszal
Sült libacomb fügeszósszal
88 perc / előkészület: 10 perc főzés: 3 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom szülinapjára ezt a fügeszószos libasültet készítettem. Igazi ízkavalkád és az illatok egyszerűen mámorítóak.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretnek szerecsendiós hercegnőburgonyát ajánlok, italnak enyhén lehűtött vörösbort.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hűtött libacombokat sózzuk, borsozzuk, majorannázzuk és tepsibe rakosgatjuk. Tejjel leöntjük. Alufóliával letakarjuk és 200 fokon előmelegített sütőbe tesszük. Körülbelül 30 percig sütjük 200 fokon, majd megforgatjuk a combokat, meglocsoljuk vörösborral és a hőmérsékletet levesszük 180 fokra. Alufólia alatt még 30 percig sütjük. Közben a szaftjával locsolgatjuk. Majd levesszük az alufóliát, visszaforgatjuk és 200 fokon, körülbelül 15 perc alatt, készre sütjük. A sütés pontos ideje a sütőtől függ!
  2. A megmosott, érett fügéket szeletekre karikázzuk. Egy kis tálba kicsavarjuk a citromok levét és hozzáadjuk a mézet és a reszelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk . Összekeverjük.
  3. Serpenyőben olívaolajat hevítünk és hozzáöntjük a citromos mézes lét. Kicsit forraljuk, hogy a méz elolvadjon. Belerakosgatjuk a fügeszeleteket. A serpenyőt csak enyhén rázogatva körülbelül 2 perc alatt összeforraljuk, és kész is.
  4. A szószt a sült libacombokra öntjük . Jó étvágyat.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 80
össznézettség: 11 047
elküldve: 4
receptkönyvben: 121
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, Márton-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

libasült fügeszósszal, sült liba fügével, libacomb fügével

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1899
füge 8 db
fokhagyma 2 gerezd
méz 4 ek
citromlé 2 citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 4 ek
libacomb 8 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
tej 2 dl
vörösbor 2 dl