Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült libacomb hagymás krumplival és párolt vörös káposztával

Sült libacomb hagymás krumplival és párolt vörös káposztával
Sült libacomb hagymás krumplival és párolt vörös káposztával
180 perc / előkészület: 30 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egészséges szárnyasok közül a libahús, melyet nem csak Márton-nap időszakában szoktam készíteni. Tökéletességét pedig a klasszikus köret: hagymás tört burgonya és párolt vörös káposzta adja.

hozzávalók / 4 adag

Sült libacomb

Hagymás tört burgonya

Párolt vöröskáposzta

Szólj hozzá!

elkészítés

Sült libacomb

  1. A húst megtisztítjuk, alaposan átmossuk, beirdaljuk a bőrét, majd bedörzsöljük minden oldalát sóval, borssal.
  2. Egy nagyobb jénaiba helyezzük (hogy a combok ne fedjék egymást) a bőrükkel lefelé, és hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát, a kakukkfű- és rozmaringágakat.
  3. Felöntjük egy kevés vízzel, majd lefedve, kb. 2 órát 180°-on sütjük. Amikor már a csontról lesült a hús, akkor levesszük a fedőt, megforgatjuk a combokat, és grillfokozaton pirosra sütjük a bőrét.

Hagymás tört burgonya

  1. Megmossuk a burgonyát, és egy lábosban feltesszük főni, és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Kevés sót is tegyünk bele, ez ízt is ad, és meggátolja, hogy a burgonya héja szétrepedjen.
  2. Amikor a burgonya puhára főtt (méretétől függ, de kb. 1/2 óra), akkor leöntjük róla a vizet és hagyjuk kihűlni.
  3. Közben a libacombból kisült zsírt felmelegítjük, és üvegesre pároljuk benne a megmosott, felkockázott vöröshagymát.
  4. A héjától megtisztított burgonyákat nagyobb kockákra vágjuk, és rádobjuk a hagymás zsírra. Sóval, borssal fűszerezzük, és egy picit lepirítjuk.

Párolt vöröskáposzta

  1. A vörös káposztát megmossuk, a torzsáját kivágjuk, és legyaluljuk, majd lesózva 10 percig állni hagyjuk.
  2. Közben megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk a vöröshagymát, utána kevés zsíron dinszteljük.
  3. Beletesszük a levétől picit kinyomkodott vörös káposztát, a sót, fűszereket, felöntjük vízzel, és puhára pároljuk (kb. 3/4 óra).
  4. Lehúzzuk a tűzről, és ízlés szerint balzsamecettel ízesítjük (ehhez már nem szükséges cukrot adni).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 692
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pancsika

Mióta szakács: 2013.08.11.
98 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, Márton-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Libasült, Márton-napi étel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1347
libacomb 4 közepes db
himalája só 0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
libazsír 2 ek
rozmaring 2 szál
kakukkfű 1 teáskanál
fokhagyma 4 gerezd
víz 1 dl
burgonya 1.2 kg
vöröshagyma 1 nagy db
libazsír 4 ek
himalája só 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
vöröskáposzta 1 közepes db
libazsír 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
himalája só 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
köménymag 1 kávéskanál
víz 2 dl
balzsamecet 5 ek