Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült libacomb minden jóval

Sült libacomb minden jóval
Sült libacomb minden jóval
355 perc / előkészület: 35 perc főzés: 120 perc sütés: 200 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik főzőműsorban libacombot sütöttek, és gondoltam, meglepem a páromat egy finom vacsorával. Ő krumplis tésztát kért (ami holnap lesz), de mikor ezt meglátta, leesett az álla ; ) Jó étvágyat! :)

hozzávalók / 2 adag

Libacomb fűszerezése és sütése

Hagymalekvár elkészítése

Hagymás sült burgonya elkészítése

Fehérboros párolt káposzta elkészítése

Szólj hozzá!

elkészítés

Libacomb fűszerezése és sütése

  1. Befűszerezzük a libacombot, és pácolódni hagyjuk legalább 2-3 órára (minél tovább, annál jobb).
  2. Beletesszük a tepsibe az alapanyagokat úgy, hogy a szalonna a libacombra kerüljön. Lefedjük alufóliával, és alacsony lángon megsütjük a sütőben. Kb. 3 óra + pirítás.

Hagymalekvár elkészítése

  1. Megpucoljuk a lilahagymát, és feldaraboljuk. Picit megsózzuk.
  2. Az olajat kicsit felhevítjük a serpenyőben úgy, hogy hozzáadjuk a mézet. Mikor elkezd habzani, beletesszük a hagymát, és átforgatás után felöntjük a fehérborral. Megfőzzük a hagymát, míg szinte szétesik.

Hagymás sült burgonya elkészítése

  1. Krumplit megpucoljuk, és megsütjük, majd serpenyőben a lilahagymát és a füstölt szalonnát megpirítjuk, és összekeverjük a sült krumplival.
  2. Meleg helyen tároljuk.

Fehérboros párolt káposzta elkészítése

  1. Feldaraboljuk a káposztát, megsózzuk, és pici olajon elkezdjük megfőzni úgy, hogy ráöntjük a mézet, 1 ek ecetet és a vizet.
  • sütési hőfok: 175°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 323
elküldve: 1
receptkönyvben: 37
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Györgyusz81

Mióta szakács: 2015.07.14.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: ősz
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: Márton-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült libacomb fehérboros párolt káposztával, libasült fehérboros párolt káposztával, libasült hagymalekvárral

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

2394
libacomb 2 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
zöldpaprika 1 közepes db
fehérbor 1.5 dl
füstölt szalonna 10 dkg
fűszersó 1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
lila hagyma 5 közepes db
napraforgó olaj 0.5 dl
méz 5 dkg
1 kávéskanál
fehérbor 1 dl
burgonya 1 kg
lila hagyma 1 közepes db
füstölt szalonna 5 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
0 ízlés szerint
káposzta 1 kis db
napraforgó olaj 1 ek
méz 1 ek
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
fehérbor 0.5 dl
víz 1 dl