Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült libamáj

Sült libamáj
Sült libamáj
40 perc / előkészület: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjem idei karácsonyi kívánsága volt, hogy libamájat enne. Mivel én még nem ettem, így kipróbáltam. ISTENI!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ha esetleg nem sikerül annyi zsírt venni, úgy is jó, ha forgatjuk a májat sütés közben.
Nagyon finom, kihűlten a máj másnap. Tilos sózni sütés előtt, közben!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat megszabadítjuk a hártyájától, majd a tej és a fokhagyma keverékébe a sütés előtti napon beáztatjuk.
  2. Bő zsírba (hogy a májat ellepje) betesszük a sütőbe sülni 180 fokra.
  3. Ha megszúrjuk, és már nem jön a májból vér, akkor megsült.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 107 189
elküldve: 19
receptkönyvben: 375
elkészítve: 18/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Eri

Mióta szakács: 2009.08.04.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, Márton-nap
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

libamáj sütve, tepsiben sült libamáj

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mai97
mai97 Sat, 2014-11-29 16:48

Sziasztok! :)
Múltkori alkalommal amikor elkészítettem fájdította a szívem hogy ennyi tejet kell kiöntenem. Van valami tippetek esetleg hogy hogyan használhatnám újra? Tudom egy kicsit nehéz úgy hogy elõtte nyers máj volt beleáztatva.. Mégis van valakinek valami tippje? Én kb két kiló libamájjal csinálom mindig es kb 3 liter tej kell ahhoz hogy ellepje.

hippy
hippy Thu, 2013-12-12 18:44

Sziasztok,
a sütést ugyanígy csinálom, de az idén Karácsonykor a sült libamájat velesült csirkemell szelettel és fűszeres,sütőtökpürés gnocchival tálalom.
Száraz tokaji furminttal (mert az édesebb bor nekünk annyira nem...) kínálom.
Boldog Karácsonyt nektek! H.

kriszta978
kriszta978 Sun, 2012-03-25 14:11

Kedves Eri!

Főételnek szeretném a libamájat,milyen köretet/mártást javasolsz hozzá?
Üdv,

Gyermely2009
Gyermely2009 Thu, 2011-12-08 17:38

Kedves Bubu46, én is libamájas előétellel kacérkodom, azért keresgélek itt a libamájas receptek tájékán....Azt viszont ,bizton állíthatom, hogy a maradék (??) máj a zsírban sokáig eltartható , ha kellőképp át van sütve,( a receptben leírt próba) és a zsír befedi a májat.Üdv.:Éva

Bubu46
Bubu46 Mon, 2011-12-12 08:05

Kedves Éva,
köszönöm a választ . A hétvégén körbenéztem a piaci kínálatot libamáj szemszögibűl - és szerencsére nagy a kínálat , már ami a méreteket is illeti .Így én bizony egy kicsivel csak belevágok - hadd ámuljon a család ! Tálalásként arra gondoltam , hogy hámozott zsemleszeleten, amit hirtelen megsütök forró libazsírban, no erre tenném a libamájat, majd néhány karika lilahagyma a tetejére(Lesz persze hagyma nélküli is).Ha esetleg van jobb ötlet a tálalásra - megköszönném ! Üdv:Ibolya

Bubu46
Bubu46 Fri, 2011-12-02 08:05

Esküszöm a Nasa-hoz egyszerűbb bejutni... de nagyon szeretnék tanácsot kérni : idén meglepem a családom egy libamájas előétellel . De meddig lehet zsírjában eltartani a maradékot - vagy ezt kell reggelizni-vacsorázni, míg tart ? Van valakinek tapasztalata az eltarhatóságra vonatkozóan ?
Köszönöm, Bubu46

Heyy
Heyy Mon, 2011-11-28 22:46

Kedves Eri!Sertészsír is jó?Köszi a receptet!

Sancho
Sancho Mon, 2012-05-07 10:47

Disznózsírban libamájat?? Na, azt azért mégsem... Libahájat is lehet kapni, kb 2x annyi kell mint a máj, s abban lesz igazi.

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Sat, 2011-01-01 19:56

Szia Eri! Én is nagy májrajongó vagyok. Egyszer próbáljátok ki a kacsamájat, az még finomabb, csak ezt sokan nem tudják. Üdv: Gabi

778
libamáj 1 kg
tej 1 l
fokhagyma 1 fej
libazsír 30 dkg