Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült libamell párolt káposztával és loksával

Sült libamell párolt káposztával és loksával
Sült libamell párolt káposztával és loksával
125 perc / előkészület: 35 perc főzés: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vasárnapi vendégváró ebéd volt.

hozzávalók / 5 adag

Libamell

Párolt káposzta

Krumplis-kukoricalisztes loksa

Szólj hozzá!

elkészítés

Libamell

  1. A libamelleket megmossuk, és beirdaljuk a bőrét. Sózzuk, borsozzuk, és tejjel leöntjük, hagyjuk állni kb. 10 percet
  2. Almákat és a narancsokat meghámozzuk. Negyedekre vágjuk.
  3. Tepsibe rakosgatjuk a libamelleket, köré rakjuk a gyümölcs negyedeket, a rozmaring szálakat és mindegyik mellre az egy kanál libazsírt. Alufóliával letakarva 180 fokon, légkeveréssel sütjük, kb. 25 percet, majd leöntjük. A vörösborral és alufólia nélkül sütjük készre. (közben forgatjuk)

Párolt káposzta

  1. A káposztát legyaluljuk. Egy száraz fazékban a cukrot megkaramellizáljuk, majd hozzáöntjük az olajat, és megdinszteljük rajta az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a megmosott káposztát, sózzuk, borsozzuk, fűszerköményezzük. Felöntjük 3 dl vízzel. Fedő alatt, közepes lángon puhára pároljuk.
  2. Majd hozzáöntjük a 2 dl bort és fedő nélkül készre pároljuk.

Krumplis-kukoricalisztes loksa

  1. A krumplit sós vízben jó puhára főzzük. Összetörjük, és annyi kukorica lisztet teszünk hozzá hogy jól kezelhető tésztát kapjuk.
  2. Kukorica liszttel kilisztezzük a deszkát, és rudat formázunk a tésztából, egyenlő részre osztjuk (nekem 12 db jött ki), mindegyikből gombócokat formázunk, és sodrófa segítségével palacsinta formát sodrunk. Száraz serpenyőt felhevítjük, és oldalanként 1-2 percig sütjük.
  3. Mindegyik loksát olvasztott libazsírral ecsettel megkenünk, és melegen tarjuk. Kész.
  4. A libamellet felszeleteljük, és a kisült loksával, párolt káposztával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 324
elküldve: 1
receptkönyvben: 28
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
konyha: szlovák
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

libasült

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1438
libamell 1 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tej 2 dl
rozmaring 2 szál
libazsír 5 ek
narancs 2 közepes db
alma 2 közepes db
vörösbor 2 dl
káposzta 1 közepes db
cukor 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
fehérbor 2 dl
burgonya 1 kg
0 ízlés szerint
kukoricaliszt 10 dkg
libazsír 3 ek