Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült mandulapuding

Sült mandulapuding
Sült mandulapuding
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Szakácsok könyvéből készítettem (már másodjára) ezt a nagyon egyszerű desszertet.
Az én elképzelésem szerint a porcukor helyett inkább egy fanyar, piros gyümölcsökből készült öntet illik hozzá. Lapoztam párat a könyvben, és gyorsan elkészítettem hozzá egy Rote Grütze-t, azaz egy piros gyümölcspudingot.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a reszelt mandulát, langyos vajat, cukrot, tejszínt, konyakot, pár csepp keserűmandula aromát, és végül a tojásokat.
  2. Kivajazott sütőtálba öntjük, a tetejét elegyengetjük.
  3. 190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  4. A tetejét megszórhatjuk porcukorral vagy Rote Grütze-t is készíthetünk hozzá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 649
elküldve: 0
receptkönyvben: 119
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli

Mióta szakács: 2008.03.10.
62 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
mikor: uzsonna
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mandulapuding, sült puding mandulából

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Oli
Oli / Oli Thu, 2011-11-17 10:44

Szia Gerzsó, igen én héjastól tettem bele. Üdv, Oli

Oli
Oli / Oli Wed, 2010-03-17 21:03

Igen, a héját is beledaráltam, de ízlés kérdése. Próbáld ki, megéri! Ajánlom mellé a Rote Grützét is. Üdv

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Wed, 2010-03-17 17:53

Ez izgalmas. Kérdésem, hogy a mandula héjastól van benne? A szine után itélve úgy gondolom igen. Ki fogom próbálni. Üdv. Gerzsó

714
vaj 125 g
mandula 250 g
habtejszín 20 ml
citromhéj 1 teáskanál
porcukor 5 ek
tojás 2 db
tojássárgája 2 db
konyak 1 ek
keserűmandula aroma 4 csepp