Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült marhaszelet vörösboros gombaraguval

Sült marhaszelet vörösboros gombaraguval
Sült marhaszelet vörösboros gombaraguval
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hirtelen felindulásból ettem volna valami finom gombát, és ez lett belőle. A marhahús csak ráadás volt.

hozzávalók / 2 adag

A sülthöz

A raguhoz

ajánlat

Sült krumplival, krumplipürével, esetleg grillezett zöldséggel tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst négy szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, bőven borsozzuk, majd mindkét oldalát bekenjük mustárral.
  2. A szalonnát csíkokra, a hagymát kockára, a gombát nagyobb darabokra vágjuk.
  3. A szalonnát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, majd ha ez is megpirult, a gombát is.
  4. Enyhén sózzuk, borsozzuk.
  5. Mikor a gomba elfőtte a levét, hozzáadjuk az összenyomott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet.
  6. Addig pirítjuk, míg a fokhagyma illatozni kezd. Ekkor megszórjuk a liszttel, átkeverjük, és felöntjük a borral. Szükség esetén pici vizet adhatunk hozzá. Beletesszük a cukrot.
  7. Összeforraljuk, szükség esetén ízesítjük.
  8. A húst kevés forró olajban ízlés szerinti állagúra sütjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 17 057
elküldve: 9
receptkönyvben: 101
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Czápika

Mióta szakács: 2011.08.29.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás rostélyos, gombás marhaszelet, sült marha gombaraguval, gombás ragu marhasülttel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1325
marhahús 40 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1.5 dl
mustár 2 ek
gomba 20 dkg
kolozsvári szalonna 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
petrezselyem 0.5 csokor
vörösbor 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
cukor 1 csipet
finomliszt 0.5 evőkanál