Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült mascarponetorta

Sült mascarponetorta
Sült mascarponetorta
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem vagyok a sütés nagy mestere, így mindig kihívás volt számomra akár egy könnyen elkészíthető sütemény összeállítása.

Ez kis szuper, könnyen elkészíthető finomság viszont mindent megváltoztatott. Nagyon hamar összeállítható, és elképesztően finom. Előnye még annyi, hogy évszaknak, alkalomnak megfelelően díszíthető is. Nálam már minden szülinapon és egyéb ünnepen ez a süti biztosan ott van az asztalon.

hozzávalók / 6 adag

keksz alap

mascarponekrém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Miután mindent szépen magunk mellé készítünk, egy 17 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, a forma oldalát kivajazzuk, a sütőt előmelegítjük 150 fokra, majd megkezdjük a torta összeállítását.
  2. Első lépésként elkészítjük a torta alapját. A győri kekszet morzsásra törjük, de maradjanak benne nagyobb darabok is. Egy edénybe felolvasztjuk a vajat, majd hozzákeverünk 1 evőkanál cukrot és a kekszmorzsát.
  3. Ezt a tortaformába borítjuk, és a kanál hátával egyenletes vastagságban elnyomkodjuk.
  4. A krémhez a mascarponét 10 dkg cukorral (lehet egy része vaníliás cukor is) alaposan kikeverjük.
  5. A tojásokat egyenként adjuk hozzá, minden tojás után jól felverjük a krémet.
  6. Végül hozzáadjuk a kukoricalisztet, a tejfölt, a reszelt citromhéjat és a citrom levét is felhasználjuk. Én majdnem egy fél citromot belefacsarok, de mindig kevesebbel kezdem, és folyamatosan kóstolgatom, mert jó citromosan szeretjük, és még egyszer robotgép segítségével jól összedolgozom.
  7. A krémet a kekszes alapra öntjük, a süteményt a sütőbe toljuk, és kb. 50 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a közepe még remegős, de a széle már megszilárdult. Ne várjuk meg, míg a sütőben szilárnak tűnik a krém, mert miközben hűl, szét fog repedni, és olyan lesz, mintha a Grand Canyon húzódna a sütink közepén.
  8. Miután megsült, várjuk meg, míg kihűl a formában, majd néhány órára (én egy egész éjszakára) tegyük be a hűtőbe.
  9. Díszíteni szinte bármivel lehet. Karácsonykor bronz csokicsillagokat kapott, ilyenkor nyáron és tavasszal friss gyümölcsöket szórok a tetejére.
  • sütési hőfok: 150°C
  • tepsi mérete: 17 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 439
elküldve: 0
receptkönyvben: 62
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

hallie

Mióta szakács: 2012.10.15.
6 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

citromos mascarpone torta, mascarponekrémes keksz alapú torta, citromos mascarponés kekszes torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rajzocska
rajzocska Thu, 2015-12-24 00:10

Nekem a keksz morzsa 10 dkg vajat vett fel, hogy ne legyen száraz, és a sütés végére így is morzsálódott. A krém viszont nagyon finom :)

453
keksz 10 dkg
cukor 1 csapott ek
vaj 5 dkg
mascarpone 25 dkg
tejföl 150 g
tojás 2 db
cukor 10 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
kukoricaliszt 1 púpozott ek