Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült padlizsán csirkeraguval

Sült padlizsán csirkeraguval
Sült padlizsán csirkeraguval
55 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Legkedvesebb alapanyagaim kombinációja: padlizsán, joghurt, csirekemell, citrom... :-)
Ezen a nyáron sem maradhat ki. (Télen is ugyanilyen finom, de ez olyan "napfényes-meleg-ízű" étel.)
Sokszor olvasom, hogy szegény padlizsánt sózzák, és a levét kicsöpögtetik. Nem tudom, miért... Egy falatot megkóstolok szeletelés közben, és tudom, keserű vagy nem. 100-ból 1 volt keserű. Szóval én nem gyötröm ezt a gyönyörűséges gyümölcsöt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Forró tea.
Ha kevés így önmagában, valami "lapos kenyér" biztosan illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük, egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
  2. A padlizsánokat megmossuk, szárazra töröljük, kb. 2×2 cm-es kockákra vágjuk.
  3. A tepsibe terítjük, sóval, borssal, 1-2 ek olívaolajjal meglocsoljuk, a sütőbe toljuk.
  4. A csirkemell-filéket felkockázzuk, kevés olajon átpirítjuk.
  5. Hozzáadjuk az arab fűszerkeveréket és a joghurtot.
  6. Megkóstoljuk, ízlés szerint utánfűszerezzük (só, bors, citromlé). Kevergetve, készre pároljuk.
  7. A megsült padlizsánkockákkal tálaljuk.

  • sütési hőfok: 220°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 766
elküldve: 2
receptkönyvben: 64
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

tenger

Mióta szakács: 2011.02.27.
56 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

joghurtos csirkemell padlizsánnal, joghurtos-padlizsános csirke arab fűszerezéssel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Orsianyu
Orsianyu Tue, 2012-05-29 20:34

Szia!!Nagyon gusztának tűnt a recepted, de szerintem valamit elbaltáztam:( A padlizsánt eddig sem sóztam felhasználás előtt, de most először lett iszonyú keserű, a joghurt kicsapódott, a kotányi fűszer pedig nem egy nagy eresztés:S Sajnálom ,remélem, ha még egyszer nekilátok, már finomabb lesz a végeredmény!:)

tenger
tenger / tenger Sat, 2011-10-01 13:09

Kedves Boribon!

Lotányi "Világjáró" fűszerkeverékei között találtam.
Persze biztosan jobb, ha házilag keveri össze az ember.

Üdv,

T.

Boribon
Boribon / Boribon Sat, 2011-10-01 02:30

Kedves Tenger, most lattam a receptedet es en is imadom a padlizsant (csirket kevesbe, de majd kitalalok valamit...). Arab fuszerkevereknek mit javasolsz? Koszi es jo hetveget!

178
csirkemell filé 1 db
padlizsán 2 db
joghurt 2 dl
ételízesítő 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
citromlé 1 ek