Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült padlizsán CulinaRita konyhájából

Sült padlizsán CulinaRita konyhájából
Sült padlizsán CulinaRita konyhájából
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A padlizsán színébe egyszerűen szerelmes vagyok. Olyan szép zöldség, ugye? Egy darabból 4 fő részére készíthető ez az előétel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt hosszanti irányban körülbelül 1 cm-es szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
  2. A mozzarellát szintén hosszanti irányban elfelezzük, majd mindkét darabot fél centisre szeleteljük, a koktélparadicsomokat pedig elfelezzük.
  3. Egymást váltva ráhalmozzuk a sajtokat és a paradicsomokat a padlizsánokra, friss bazsalikom leveleket tépkedünk rájuk, majd sózzuk, és frissen őrölt borssal ízesítjük.
  4. 180 fokon előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen aranylóan elolvadt. Ez nem több 10 percnél.
  5. Díszítéshez friss bazsalikom leveleket használunk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 829
elküldve: 0
receptkönyvben: 73
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

CulinaRita

Mióta szakács: 2015.04.21.
49 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: olasz
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

bazsalikomos padlizsán, sajtos-fűszeres sült padlizsán

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

104
padlizsán 1 db
mozzarella 10 dkg
koktélparadicsom 6 db
bazsalikom 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint