Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült padlizsán házi piros pestoval

Sült padlizsán házi piros pestoval
Sült padlizsán házi piros pestoval
25 perc / előkészület: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kedves barátságból származik a recept alapötlete, padlizsán zöld pestoval és reszelt sajttal sütve ropogósra, mert a manók úgy szeretik.
Azóta sok minden megváltozott, ahogy a recept is, ma már én készítem a pestot, pirosan, mert mi így szeretjük...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tálalhatjuk fetasajttal, olajbogyóval, reszelt sajttal meghintve.
Késhegy próbával, vagy a padlizsánt oldalról megnyomva állapítható meg, hogy megsült-e.
Zöld pestoval is nagyon finom.
Reszelt fokhagymát és tört borsot is lehet a paradicsomba tenni.
A paradicsomvelő sűrűségétől függ, hogy mennyi olaj szükséges (ne legyen száraz, mert hamarabb megég, mint megsül a padlizsán)!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt megmossuk, alját és tetejét levágjuk és 1-1,5 cm-es karikákra szeljük.
  2. Minden karika mindkét oldalát enyhén megsózzuk és félretesszük, amíg levet ereszt.
  3. Összekeverjük a paradicsomot az apróra szelt bazsalikommal, a csipet sóval és cukorral.
  4. A paradicsomos masszát simára keverjük az olajjal.
  5. A padlizsánról felitatjuk papírtörlővel a kieresztett levet (ekkorra megszűnik az enyves érzet is).
  6. Szétosztjuk a padlizsánokon a pestót, és elkenjük a tetején.
  7. 4-es fokozaton (180 fok) sütjük, amíg a padlizsán megpuhul.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 123
elküldve: 0
receptkönyvben: 108
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
119 recept

receptjellemzők

kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

paradicsomszószos sült padlizsán, padlizsán bazsalikomos paradicsomszósszal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

joppi
joppi / joppi Wed, 2015-03-11 21:05

Igazán finom, grillezett gomolyához volt köret. Szuperül passzolt!

Bia
Bogi :o) / Bia Sun, 2011-01-09 15:44

Kedves Receptműves!
Az összes ma felkerült recepted nagyon gusztusos.El is mentem,mert diétás napok várnak rám és ezzel fogom feldobni az egyhangúságot.Üdv:Bogi

156
padlizsán 2 nagy db
sűrített paradicsom 20 dkg
bazsalikom 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
cukor 1 csipet
1 csipet