Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült paprikás quiche

Sült paprikás quiche
Sült paprikás quiche
75 perc / előkészület: 20 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A quiche elkészítésében csak a tészta jelent egy kis nehézséget, de kevés gyakorlással könnyedén vesszük majd az omlós tészta akadályt is. Ez a lepény sült paprikával készült, és ha még ízesebben szeretnénk elkészíteni, tegyünk bele parmezánt vagy reszelt cheddart, esetleg karamellizáljunk hagymát is a paprikák mellé.

hozzávalók / 8 adag

A tészta

A töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta

  1. A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval, majd összemorzsoljuk a vajjal. Nem gyúrjuk, csak igyekszünk minél jobban elvegyíteni a vajat és a lisztet.
  2. Ha már csak borsónyi vajdarabok vannak a tésztában, akkor hozzáadunk annyi vizet, hogy összeálljon, majd két sütőpapír között lelapítva a hűtőbe tesszük legalább fél órára.

A töltelék

  1. A sütőt előmelegítjük 190ºC-ra. Közben a paprikákat magas lángon hevített olajon elkezdjük pirítani.
  2. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kaukkfű leveleket, és szinte feketére sütjük.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből, és kissé nagyobbra nyújtjuk, mint a sütőformánk.
  4. Belesimítjuk a formába, majd a tetejére sütőpapírra vagy fóliába száraz babot, rizst, akár kanalakat szórunk, és vakon sütjük 15 percig, míg a tészta aranybarna nem lesz.
  5. Közben összekeverjük a tojásokat a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk. Ekkor, ha szeretnénk, kb. 5-8 dkg reszelt parmezánt vagy cheddar sajtot is tehetünk bele.
  6. Ezután egyenletesen a tésztába terítjük a paprikát, ráöntjük a tejszínes keveréket, és kb. 40 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 211
elküldve: 2
receptkönyvben: 146
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lepény sült paprikával, sült paprikás pite, omlós tészta sült paprikával

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Coook
Coook / Coook Tue, 2014-05-13 11:01

Kedves Kittyomka! Én legszívesebben termelői tejszínt szeretek használni, ugyanis a főzőtejszínben adalékanyagok vannak, amelyek a sűrítést szolgálják (szentjánoskenyér liszt, guar gumi, xanthán, karragén), sőt, olykor még cukor is. A habtejszínben is van stabilizátor, de sokkal kevesebb, ráadásul abból lehet 30%-ost is kapni, ami nagyon finom krémes. Ezért használok főzéshez, sütéshez is inkább azt, ah éppen nincs itthon friss tejszín a hűtőben.

500
finomliszt 30 dkg
vaj 15 dkg
1 csipet
víz 4 ek
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
zöld kaliforniai paprika 1 db
sárga kaliforniai paprika 1 db
kakukkfű 2 kk
tojás 3 db
habtejszín 5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint