Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült, paradicsomos tőkehalfilé színes salátával

Sült, paradicsomos tőkehalfilé színes salátával
Sült, paradicsomos tőkehalfilé színes salátával
gyors recept | szponzorált tartalom
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sovány tőkehal az egyik legjobb húsféle, ha fogyókúrára kerül a sor, ez viszont nem jelenti az, hogy spórolni kell az ízeken. Épp ezért mi most egy kicsit keleties fűszerezésű paradicsomos raguval betakarva sütöttük meg ezt az amúgy semleges ízű halat, amihez sokszínű, ízletes salátát tálaltunk. Egészséges, de laktató, így fogyassza bátran mindenki, akár diétázik, akár nem.

hozzávalók / 4 adag

paradicsomos tőkehal

színes saláta

Szólj hozzá!

elkészítés

hal

  1. Az alaposan leitatott tőkehalszeleteket vékonyan kiolajozott tepsibe tesszük. Mindkét oldalukat bekenjük olajjal, majd sózzuk-borsozzuk, és félretesszük.
  2. 1-2 kanál olajat hevítünk egy serpenyőben, majd rádobjuk a finomra aprított lila és újhagymát, a reszelt fokhagymát, gyömbért és a chilit. Megszórjuk ízlés szerint kurkumával és sózzuk-borsozzuk, majd alaposan megdinszteljük az egészet.
  3. A kétféle koktélparadicsomot felkockázzuk, és a hagymás alapra dobjuk. Gyakori kevergetés mellett így főzzük 10-15 percet, míg a ragu kicsit besűrűsödik. Ekkor hozzáadjuk az aprított koriandert, és elkeverjük, majd az egészet lehúzzuk a tűzről.
  4. A paradicsomos ragut a besózott halszeletekre kanalazzuk. 180°C-is sütőben először lefedve sütjük 20 percet, majd 10 percet pirítjuk.

saláta

  1. Közben elkészítjük a salátát. Ehhez először az olajat, a citromlevet, a mézet és a mustárt egy kis befőttesüvegben összerázzuk. Sózzuk-borsozzuk, és félrerakjuk - majd csak a tálalásnál öntjük közvetlenül a kitálalt salátára, így nem áztatja el a zöld leveleket.
  2. A zöldségeket tetszés szerinti módon felszeleteljük-daraboljuk. Egy nagy tálban aztán mindent összeforgatunk.
  3. A salátát tányérokra szedjük, és meglocsoljuk egy-két teáskanál öntettel. Szedünk mellé egy-egy szelet paradicsomos halszeletet, és azon melegében fogyasztjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 1 636
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Decathlon

Mióta szakács: 2020.07.01.
20 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos hal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

372
tőkehalfilé 75 dkg
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
lila hagyma 1 db
újhagyma 4 db
fokhagyma 3 gerezd
kurkuma 0 ízlés szerint
chili 0.5 db
gyömbér 1 hüvelykujjnyi
koktélparadicsom 7 db
koktélparadicsom 7 db
koriander 1 csokor
olívaolaj 2 ek
citromlé 2 ek
méz 2 ek
mustár 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
spenót 15 dkg
sárgarépa 1 kis db
piros kaliforniai paprika 0.5 db
sárga kaliforniai paprika 0.5 db
vöröskáposzta 0.25 db