Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült pisztráng mandulával

Sült pisztráng mandulával
Sült pisztráng mandulával
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sikerült nagyon olcsón hozzájutnom az egyik kedvenc tengeri halamhoz. Nem akartam sokat a tűzhely mellett állni aznap este, így csak egyszerűen fűszereztem, és megsütöttem. Más tengeri hallal is kipróbálható, akár a citrom és a mandula elhagyásával.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A pisztrángot megtisztítjuk, egy tepsit alufóliával kibélelünk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, belehelyezzük a halakat, megsózzuk, a hasába egy pár darabka vajat, egy-egy szelet citromot, petrezselyem zöldjét pakolunk.
  3. A tetejére szintén vajdarabkákat morzsolunk, kevés olívaolajat öntünk rá, az előmelegített sütőben megsütjük, néha locsolgatva a vajas olajjal, ami kisül belőle.
  4. Miközben a pisztráng sül, kevés vajban alacsony lángon világos színűre megpirítjuk a mandulát, ha a hal majdnem kész, hozzáöntjük, és együtt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 636
elküldve: 4
receptkönyvben: 87
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

RED BERRY

Mióta szakács: 2012.02.17.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres pisztráng, sült pisztráng petrezselyemmel, citromos pisztráng sütve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pikowoman
Pikowoman / pikowoman Fri, 2013-05-17 10:07

Létezik tengeri pisztráng is, más néven lazacpisztráng. A fenti recept nem tudom melyikből készült, mivel a külsejük nagyon hasonló, de a tengeri változat is elkészíthető ilyen módon, vagy serpenyőben is. Én ma készítem :)

angyalka666
angyalka666 Sat, 2013-03-16 13:47

Tudtommal a pisztráng nem tengeri hal, hanem a tiszta gyorsan folyó vizek hala....egyébként a recept tetszik.
A.

1204
pisztráng 50 dkg
olívaolaj 4 ek
0 ízlés szerint
vaj 15 dkg
petrezselyem 0.5 csokor
citrom 5 dkg
mandula 10 dkg