Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült pisztráng nyáridéző rukkolasalátával

Sült pisztráng nyáridéző rukkolasalátával
Sült pisztráng nyáridéző rukkolasalátával
80 perc / előkészület: 25 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Így tél végén nagyon jól tud esni ez nyárias ízvilágú étel. A krumpli nélkül kifejezetten könnyű ebédet kaphatunk, de azért mégis csak tél van, kell az energia!:)

A 2,5 éves lányom, mikor meglátta az ebédet, nevetve megkérdezte:

De miért van tarhonyából a hal szeme?:)

hozzávalók / 2 adag

A halhoz

A salátához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A salátát érdemes 1-2 órával az étkezés előtt elkészíteni. A rukkolát megmossuk, majd a feldarabolt olívabogyóval, paradicsommal és mozzarellával összekeverjük. 
  2. Meglocsoljuk az olívaolajjal és a borecettel, végül óvatosan megsózzuk, és hagyjuk állni.
  3. A pisztrángokat alaposan megmossuk, leitatjuk róluk a vizet.
  4. Sóval, frissen őrölt borssal alaposan bekenjük a halakat kívül-belül, majd a hasukat megtöltjük a zöldfűszerekkel, a félbe vágott citromkarikákkal és a fokhagymagerezdekkel.
  5. A krumplit megpucoljuk, és vékony karikákra vágjuk.
  6. Egy tepsibe tesszük a befűszerezett halakat, és közéjük/köréjük sorakoztatjuk a krumplikarikákat, amit szintén sózunk, rozmaringgal, kakukkfűvel fűszerezünk.
  7. Az egészet meglocsoljuk némi olívaolajjal, majd alufóliával lefedve a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 40 percig sütjük, és mikor már a krumpli is majdnem teljesen megadta magát, fólia nélkül 200 fokon még negyed órát pirítjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 834
elküldve: 3
receptkönyvben: 32
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Lemon

Mióta szakács: 2012.04.06.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

citromos pisztráng, fokhagymás pisztráng vele sült burgonyával, fűszeres hal rukkolasalátával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1186
pisztráng 60 dkg
burgonya 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 dl
citrom 0.5 db
kakukkfű 4 szál
rozmaring 2 szál
fokhagyma 4 gerezd
rukkola 50 g
olajbogyó 30 g
paradicsom 1 db
mozzarella 10 dkg
olívaolaj 0.5 dl
fehérborecet 2 tk