Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült pisztráng tejfölös dió-torma mártással

Sült pisztráng tejfölös dió-torma mártással
Sült pisztráng tejfölös dió-torma mártással
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A story, hogy halmániás vagyok. Leginkább én... nagy szívfájdalom és ritka csemege is emiatt.
 
Nem vagyok híve a túlbonyolított recepteknek, persze néha azért belebotlom és nem bánom meg.
 
Nah, ez egy igen gyorsan elkészíthető asztalra való étek, emellett mennyei halas-krumplis étel. Természetesen Jamie Olivertől származó recept (mondhatni rajta nőttem fel), egy kicsit átvariálva az én sütési igényeimnek, fűszerezéseimnek.
 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt bekapcsoljuk 240 fokra.
  2. A krumplikat meghámozzuk, felkarikázzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk sóval, borssal és egy tepsibe tesszük. Célszerű a tepsiben összekeverni az olajjal, hogy jusson mindenhova és elrendezgetni, hogy szép pirult darabjaink legyenek. Alsó rácson sütve 20-30 perc alatt kész.
  3. A pikkelymentesített és belsőség hiányos pisztrángokat beirdaljuk, bedörzsöljük olívaolajjal, sóval, borssal és a pocakjába citromszeleteket, illetve kakukkfű ágacskákat teszünk. Felső rácson 12-15 percig sütjük (bár én eggyel lejjebb tettem, és jól tettem). Akkor lesz tökéletes, ha a bőre lecsúszik a húsról. Nagyon fontos a halnál, hogy lágy maradjon a húsa, szerintem ez az egyetlen macera lehet vele. Célszerű a krumplit és a halat összehangolva sütni.
  4. A mártáshoz az összetevőket egy kis tálban összekeverjük: torma, tejföl, dió (én ledaráltam), bors, citromlé. Itt lehet variálgatni, ki hogy szereti, intenzívebben a tormát, vagy pikánsabbá tenni a citromlével.
  5. A megsült pisztrángot és krumplit a mártással együtt tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 16 479
elküldve: 3
receptkönyvben: 113
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Angela

Mióta szakács: 2009.02.19.
53 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pisztráng krumplival és diós-tormás szósszal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-02-23 17:13

Imádom a pisztrángot, így elkészítve még nem ettem, érdekes lehet. Gyönyörű a kép is.

huppancs
Angela / huppancs Tue, 2009-02-24 13:49

Köszönöm.:) Annyit mondok: hajrá, hajrá nagy kedvencünk nekünk is. Szoktam készíteni hozzá olívabogyós krumplipürét is. Nem rossz:) A blogomon van még több is.;)

548
burgonya 50 dkg
olívaolaj 5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
pisztráng 80 dkg
torma 1 ek
tejföl 2.5 dl
dió 2 marék
citromlé 1 citromból nyert