Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült pisztráng tejfölös krumplival és kaprimártással

Sült pisztráng tejfölös krumplival és kaprimártással
Sült pisztráng tejfölös krumplival és kaprimártással
100 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept Rézi néni 1878-as szakácskönyvéből való. A krumpli eredetileg Burgonya angolosan néven szerepel benne, és füstölt húshoz ajánlja a szerző, de jól illik a halhoz és a kaprimártáshoz is.

hozzávalók / 4 adag

A pisztránghoz

A krumplihoz

A kaprimártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A pisztránghoz

  1. A halakat megmossuk, és a bőrüket kb. 1 centi mélyen, átlósan beírdaljuk.
  2. Jól besózzuk, majd békén hagyjuk kb. fél óráig.
  3. Ezután papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet, újra sózzuk. Tepsibe rakjuk, kevés vajat darabolunk rá, és 200 fokos sütőben pirosra sütjük.

A krumplihoz

  1. A krumplikat héjukban megfőzzük, majd megpucoljuk és felkarikázzuk.
  2. Egy jénaiba vagy tortaformába (vagy bármilyen tepsibe) teszünk egy sor krumplit, megsózzuk, majd tejföllel megkenjük és megszórjuk zsemlemorzsával.
  3. Addig folytatjuk a rétegezést, míg el nem fogy a krumpli. A tetejét zsemlemorzsával meghintjük.
  4. A hal mellett fél óra alatt pirosra sütjük.

A kaprimártáshoz

  1. A kapribogyókat felaprítjuk.
  2. Egy lábosban a vajat megolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, kicsit pirítjuk, majd lassan hozzáöntjük az alaplevet, közben csomómentesre keverjük.
  3. Hozzáadjuk a kaprikat, sózzuk, végül a tejfölt is belekeverjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 15 263
elküldve: 1
receptkönyvben: 97
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Lemon

Mióta szakács: 2012.04.06.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

ropogós pisztráng angolos burgonyával, pisztráng kapriszósszal, sült pisztráng tejfölös rakott krumplival

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

548
pisztráng 1 kg
2 teáskanál
vaj 1 ek
burgonya 7 közepes db
zsemlemorzsa 5 ek
tejföl 5 ek
0 ízlés szerint
kapribogyó 2 ek
vaj 1.5 ek
finomliszt 5 dkg
alaplé 2 dl
tejföl 1.5 ek
0 ízlés szerint