Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült pulykacomb szalonnás-gombás krumplival

Sült pulykacomb szalonnás-gombás krumplival
Sült pulykacomb szalonnás-gombás krumplival
70 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg a húsvéti asztalra szántam a feleségemmel s a lányommal való együttes lakmározásra, de aztán másképp alakult. Először fordult elő, hogy ünnepkor nem ültünk közös asztalhoz. A lányom ráadásul valamivel elrontotta a gyomrát, s Húsvétkor "böjtölt". Ma pedig már haza is utazott. No de így is el fog fogyni ez a finomság.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat héjában félig megfőzzük, majd felkarikázzuk, s egy kacsazsírral kikent serpenyőbe rakjuk.
  2. Fűszerezzük. Középre helyezzük a pulykacombot, rászórjuk a felkockázott szalonnát, s rárakjuk a a felszeletelt gombát, a zöldfűszereket és az aprított fokhagymát.
  3. Berakjuk a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s 35 percig sütjük.
  4. Tálaláskor teszünk a tányérra 2 szelet húst és krumpliköretet, őrlünk rá még borsot és díszítjük sült zöldfűszerrel.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 226
elküldve: 1
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sült pulykacomb, zöldségekkel sült pulykacomb, zöldségágyon sült pulykacomb

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

316
pulykacomb 1 kg
burgonya 3 db
füstölt szalonna 5 dkg
fokhagyma 2 gerezd
csiperkegomba 4 közepes db
rozmaring 1 szál
kakukkfű 5 szál
kacsazsír 1 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint