Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült pulykacomb vele sült zöldségekkel és gravyvel

Sült pulykacomb vele sült zöldségekkel és gravyvel
Sült pulykacomb vele sült zöldségekkel és gravyvel
100 perc / előkészület: 10 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt Angliában nagy divatja van az egyben sült (roasted) húsoknak, és az utóbbi időben nagyon rákaptunk. Egyszerű, gyorsan előkészíthető, finom - és a végtelenségig variálható. Ajánlom mindenkinek, aki leszólja az angol konyhát. 

A Marmitte az élesztőkrém, itt szinte mindenbe teszik. Az íze nagyon fura, de gravybe tökéletesen illik.

hozzávalók / 5 adag

A comb elkészítése

A gravy elkészítése

  • 1 dl alaplé (ha van esetleg otthon Marmitte-unk, akkor abból egy tk)

ajánlat

A köret már meg is van hozzá - de nagyszerű még krumplipürével (mashed potatoe), illetve az itt elmaradhatatlan párolt borsóval. 

Italként egy pint angol sör (ale) illik hozzá. Magyarországon a London Pride kapható. 

Szólj hozzá!

elkészítés

A comb elkészítése

  1. A burgonyát és a répát megmossuk. A burgonyát egészben, a répát (pucolás nélkül) 5-8 centis darabokra vágva egy tepsibe szórjuk.
  2. A megtisztított vöröshagymákat 6-8 gerezdre vágjuk, azt is a tepsibe szórjuk.
  3. A fokhagymagerezdeken rajta hagyjuk az utolsó héját, egy lapos késsel roppantunk egyet rajtuk, majd szintén a tepsibe szórjuk.
  4. A babérleveleket a tepsibe tesszük.
  5. Az olajba belekeverjük a sót, borsot és a zöldfűszereket, majd jó alaposan bekenjük vele a combok mindkét oldalát. (Mivel nálam a felsőcomb filé volt, belül, a csont helyén is bekentem.)
  6. A combokat a zöldségekre helyezzük, a maradék fűszeres olajjal a kiálló zöldségvégeket is megkenjük.
  7. A húst előmelegített sütőbe toljuk. Sütés közben párszor kenegessük a szafttal, illetve az sem árt, ha egyszer átkeverjük a zöldségeket. Akkor van kész, ha a legvastagabb résznél csontig beszúrt kés nyomán tiszta húslé folyik ki.
  8. Tálalás előtt legalább 10 percet pihentessük a combokat. Addig elkészítjük a gravyt.

A gravy elkészítése

  1. A leszűrt szaftot főzzük fel az alaplével (Marmitte-tal), és tálaljuk a húshoz.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 80 405
elküldve: 6
receptkönyvben: 164
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: 1

szakács

szépróza

Mióta szakács: 2010.08.10.
96 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

roasted turkey leg, zöldséges pulykacomb, zöldségekkel sült pulykacomb

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szilvi49
szilvi49 Mon, 2016-12-05 15:13

nálunk is alap karácsonykor a pulyka :) persze még készítek melé sok más finomságot is, megéri körbenézni a lidlkonyha oldalán is

658
pulykacomb 1.6 kg
vöröshagyma 2 nagy db
fokhagyma 6 gerezd
sárgarépa 3 nagy db
burgonya 50 dkg
napraforgó olaj 1 dl
1 ek
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 2 teáskanál
petrezselyem 2 teáskanál
kakukkfű 1 teáskanál
alaplé 1 dl